Faces: Sjov eller ingenting!

Ronnie Wood og de andre aldrende drengerøve i højt humør inden aftenens show i Randers

Ronnie Wood og Kenney Jones fra Faces - nogle ting ændrer sig heldigvis aldrig... (Foto: AP)
Ronnie Wood og Kenney Jones fra Faces - nogle ting ændrer sig heldigvis aldrig... (Foto: AP)
Følg Musik
Følg INTL. MusikNYT

Det kan godt være, de gendannede Faces er uden Rod Stewart, men ånden backstage er i hvert fald intakt.

De gamle rock'n'roll-rødder har lige holdt lydprøve fredag eftermiddag på Værket i Randers, og da de dernæst som en sæk lopper stimler sammen i garderoben, er cigaretrøgen tyk i lokalet og kemien mellem dem nærmest berusende.

- Vi er bare i gang med at fortsætte den fest, vi havde engang! oplyser Ronnie Wood opstemt.

- Det er sjov eller ingenting! nærmest råber Ian McLagan, som var det gruppens motto. Hvilket det vist er.

Hucknall som Stewart
De to ledsages af et andet originalt medlem, Kenney Jones, samt The Sex Pistols-bassisten Glen Matlock, der afløser afdøde Ronnie Lane. Mick Hucknall fra Simply Red skal forsøge at fylde Rod Stewarts leopardbukser.

- Vi ventede 35 år på Rod. Jeg er 65 nu! Vi kunne ikke vente længere, forklarer McLagan, der som resten af slænget tydeligvis er meget begejstret over Hucknalls indsats hidtil.

De garvede englændere har spillet et par koncerter i hjemlandet, og aftenens særdeles eksklusive show i Randers er det eneste på det europæiske fastland, inden Faces tager en kort pause, hvorefter de drager på en større turné i det nye år.

Hidtil er de mildest talt tilfredse med genforeningen:

- Jamen det er skide sjovt! Bedre end forventet. Og anmeldelserne har været meget positive, noterer McLagan.

- Ja, faktisk bedre end vi var! udbryder Wood, der efterfølgende lufter sit karakteristiske hæse grin og klasker sig på sine radmagre Lucky Luke-ben. Det gør han tit.

Brandy, gin og sangria
Faces' musikalske eskapader fra første halvdel af 1970'erne er legendariske, men det samme er ensemblets tørst og festhumør. Brandy, gin, cognac og sangria var ifølge Jones de foretrukne drikkevarer, og der er såmænd historier om, at gruppen havde en bartender på scenen:

- Det er korrekt. Han var i smoking, erindrer Wood trods alt og fortsætter:

- I stedet for at have et opvarmningsband, plejede vi også at give publikum champagne inden koncerterne. Så kom de nogenlunde i samme stemning som os!

Ikke alle kan dog fornøje sig med muntre dråber længere:

- Glen og mig må nyde at se de andre drikke, for vi er stoppet, konstaterer ellers notorisk alkohol-ivrige Wood med en vis tørhed.

- Der er en grænse for, hvor meget man kan drikke i sit liv, og Ron og jeg nåede vores grænse for noget tid siden, supplerer Matlock, der fortæller, at han så flere af Faces' tidligste koncerter som stor fan.

Anderledes kammeratskab
Trods han er på vandvognen, er en i et sjældent øjeblik velovervejet Wood i hvert fald fuld af entusiasme, når han sammenligner en Faces-tur i privatfly til Randers med sit hovederhverv i planetens største rock'n'roll-cirkus, The Rolling Stones:

- Det er sjældent, at vi med Stones sidder sammen, som vi gør her og hygger os. Kammeratskabet er anderledes med Faces, du ved. Der er så meget pres og et kæmpe følge i røven på Stones, så det er sværere at more sig.

Dernæst henleder McLagan alles opmærksomhed på Woods usædvanligt spraglede valg af sokker, og så skraldgriner forsamlingen igen.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+