Rockstjerner støtter fængslet punkband

Blandt andre Red Hot Chili Peppers kaster sig nu ind i kampen for Putin-kritiske Pussy Riot

Anthony Kiedis fra Red Hot Chili Peppers på scenen i Sankt Petersborg. (Foto: Polfoto)
Anthony Kiedis fra Red Hot Chili Peppers på scenen i Sankt Petersborg. (Foto: Polfoto)

Det britiske rockband Franz Ferdinand langede ud efter Ruslands præsident, Vladimir Putin, da gruppen lørdag gav koncert i den russiske hovedstad, Moskva.

- Denne sang er til Pussy Riot. Den er dedikeret til alle de musikere, der havner i fængsel for at sige deres mening, sagde forsanger Alex Kapranos ifølge den britiske avis The Guardian, da han introducerede sangen 'This Fire' for det russiske publikum.

Læs også:

Pussy Riot afbrød en gudstjeneste og sang en 'punk bøn' mod præsident Putin. I dag starter en retssag mod gruppen (Foto: Sergey Ponomarev/AP) INTL. MusikNYT - 20. jul. 2012 - kl. 14:18 'Kusse oprør' risikerer syv års fængsel

Tre medlemmer af Pussy Riot - en punkgruppe der har stået bag en række politiske happenings i Moskva - blev fængslet i marts, efter de havde afbrudt gudstjenesten i en kirke i Moskva for at bede en 'punkbøn' imod Putin.

De tre fængslede kvinder, der alle er i 20'erne, har fået afslag på løsladelse mod kaution og kan forvente at sidde varetægtsfængslet frem til januar.

De er sigtet for at stå bag bølleoptøjer med et religiøst had-motiv og risikerer syv års fængsel.

Håber på Madonna
Også Red Hot Chili Peppers gjorde meget ud af at støtte de tre fængslede Pussy Riot-medlemmer, da den amerikanske gruppe fredag spillede på et stadion i Moskva.

Forsanger Anthony Kiedis optrådte i en T-shirt med teksten 'Pussy Riot', og bandets medlemmer sendte støttebreve til de fængslede punkpiger via en af deres forsvarsadvokater, skriver Moscow Times.

Læs også:

Se også: Red Hot Chili Peppers som grøn peber

Da Faith No More gav koncert i Moskva for tre uger siden, inviterede de medlemmer af Pussy Riot på scenen, skriver den russiske avis.

Nu håber Pussy Riot også at få støtte fra en af pophimlens allerstørste stjerner - Madonna.

- Hun kan få opmærksomhed fra nogle meget magtfulde mennesker internationalt, som kan rejse spørgsmålet over for de russiske myndigheder, siger forsvarsadvokat Mark Feigin til Moscow Times.

Bono er alarmeret
Madonna spiller i Moskva og Sankt Petersborg i næste måned og er gjort opmærksom på sagen af sine kolleger i Red Hot Chili Peppers, der også har alarmeret U2-forsangeren Bono.

Endvidere har Amnesty International kritiseret fængslingen af de tre Pussy Riot-medlemmer.

Retssagen mod dem indledes på mandag.

1 af 2 Det kontroversielle russiske punkband Pussy Riot. (Foto: AP)
2 af 2 Anthony Kiedis fra Red Hot Chili Peppers på scenen i Sankt Petersborg. (Foto: Polfoto)
0 kommentarer
Vis kommentarer