Bill Cosby springer ud som hiphopper

Den aldrende komiker Bill Cosby udkommer i næste måned med en ny CD. En Hiphop CD...

Bill Cosby ved slet ikke, hvordan han får munden til at rappe... (Foto: AP)
Bill Cosby ved slet ikke, hvordan han får munden til at rappe... (Foto: AP)

Normalt forbinder vi den 70-årige komiker Bill Cosby med hans 80'er TV-serie, og i hans senere karriere med meget opdragende og politisk korrekt børne-tv.

Derfor kommer det lidt bag på en del folk, at han til maj, med lidt hjælp fra sin ven, produceren Bill Patterson, udgiver en hiphop-plade.

- Folk har været meget nervøse for, om Bill nu ville begynde at rappe om budding og ispinde. Men sådan bliver det ikke. Han har altid været meget involveret i musik, og har været meget fascineret af rap-genren. Han har bare taget afstand fra den på grund af det grimme sprog, forklarer Patterson

Ingen bande ord og bande-snak
Derfor bliver det heller ikke gængs gangster-lingo, der kommer til at flyde fra Cosby pladen. Derimod opbyggelige tekster om værdien af uddannelse, respekt for andre mennesker, og vigtigheden af selvtillid.

Det bliver heller ikke komikeren selv, man kommer til at høre rappe, men derimod et helt arsenal af indbudte gæsterappere.

- Jeg rapper slet ikke på pladen. Jeg ved slet ikke hvordan, jeg skulle få min mund til at forme sig til den slags, udtaler han.

Selvom hverken Cosby eller produceren regner med at CD'en bliver verdens største hit, så er det bestemt ikke Cosbys sidste forsøg ud i hiphop genren.

- Vi tror at vi kan gøre det endnu bedre. Og den næste plade vi laver, bliver endnu mere livsglad, siger Cosby.