Fire grunde til at betvivle den officielle Cobain-forklaring

I dag er det præcis 20 år siden, Nirvana-frontmanden Kurt Cobain tog livet af sig selv. Flere tvivler dog stadig på den officielle forklaring

Kurt Cobain kæmpede med narkotikamisbrug og depression. (Foto: AP)
Kurt Cobain kæmpede med narkotikamisbrug og depression. (Foto: AP)


It's better to burn out than to fade away'. Sådan skrev Kurt Cobain i et brev til en imaginær ven, før han begik selvmord. (Foto: Getty Images) Kendte Ville være blevet 50 år i dag: Kurt Cobain - stjerne på trodsSe også: Sådan boede Kurt Cobain

Det er svært at forestille sig et spektakulært kendis-dødsfald uden, at det vil afstedekomme alternative forklaringer på, hvad der egentlig skete - de såkaldte konspirationsteorier. Og sangeren og sangskriveren Kurt Cobains død for præcis 20 år siden er bestemt ingen undtagelse.

Den officielle forklaring lyder ganske enkelt på, at sangeren med det fulde navn Kurt Donald Kobain 27 år gammel begik selvmord ved at skyde sig selv i hovedet med sit haglgevær den 5. april 1994 i sit hjem i Lake Washington i den østlige del af Seattle.

Tilhængere af forskellige alternative teorier omkring dødsfaldet fremhæver nedenstående fire punkter som mistænkelige. Det skriver avisen The Daily Mirror

1/ Voldsom overdosis

Den efterfølgende obduktion viste, at Cobain havde tre gange den dødelige dosis heroin i blodet. Kritikere af politiets officielle forklaring pointerer, at en så stor dosis heroin ville have dræbt Cobain på stedet, og at han derfor ikke ville have været i stand til hverken at fjerne kanylen eller rydde op efter sig for efterfølgende at skyde sig selv med jagtgeværet.

2/ Manglende fingeraftryk

Ifølge politiet var der ingen fingeraftryk på hverken jagtgevær eller kuglepennen, som Cobain skrev sit selvmordsbrev med. Der var heller ingen fingeraftryk på den æske med ammunition, der blev fundet ved siden af Cobain.

3/ Lejemord

En person kaldet Eldon Hoke eller El Duce hævder at være blevet tilbudt 50.000 dollar for at dræbe Cobain. Mange konspirationsteoretikere mener, at Cobains kone Courtney Love direkte eller indirekte er indblandet i dødsfaldet.

4/ Selvmordsbrevet

En privatdetektiv hyret af Courtney Love insisterer på, at der er tale om mord og ikke selvmord. Han baserer sin antagelse på, at selvmordsbrevet ikke bekræfter en klar intention fra Cobains side om at tage sit eget liv. Desuden har forskellige eksperter i håndskrift sat spørgsmålstegn ved, om hele brevet rent faktisk er skrevet af Cobain selv.Cobains arm med stikmærke efter heroinsprøjten. (Foto: AP)
Cobains arm med stikmærke efter heroinsprøjten. (Foto: AP)


1 af 2 Kurt Cobains død betragtes fra alle officielle kilder som et tragisk selvmord. (Foto: AP)
2 af 2 Kurt Cobain kæmpede med narkotikamisbrug og depression. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer