ABBA har 40 års fødselsdag

6. april 1974 gik ABBA på scenen i det daværende europæiske musik grandprix med 'Waterloo' og vandt

Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson og Anni-Frid Lyngstad blev superstjerner efter grand prix-sejren. (Foto: AP)
Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson og Anni-Frid Lyngstad blev superstjerner efter grand prix-sejren. (Foto: AP)

Det er helt normalt, at de fleste mennesker glemmer, hvordan sidste års vindersang lød i Det Internationale Melodi Grandprix.

Men én huskes med sikkerhed af alle, og den kunne i går fejre sin 40-års-dag.

Journalisters arbejde er vigtigt, mener Bjørn Ulvaeus. Foto: Queen International Intl. kendte ABBA-Bjørn hylder den frie presse

Det var dengang de fire medlemmer af popgruppen Abba gik på scenen i engelske Brighton den 6. april 1974 for at afleverede det svenske bidrag til det års europæiske musikfinale.

- Ingen kendte Abba. Hvem er ABBA. De var en ukendt størrelse, fortæller John Henty til BBC.

Han var BBC-producer i Brighton og en af de 1700 tilhørere, som var til stede, da Abbas 'Waterloo' satte gang i en musikalsk flodbølge.

Mange briter troede, at deres sang, 'Long Live Love' sunget af Olivia Newton-John skulle løbe med prisen. Det gik ikke. Abba var for stor en mundfuld.

- Det var strålende og farverigt, det var for os helt nye personligheder, pigerne var skønne, fyrene var trendy, husker Henty.

'Waterloo' satte det hele i gang, og resten er historie.

Fire svenskere, der gjorde indtryk. (Foto: JP) INTL. MusikNYT ABBA-Benny sendte en Rolls Royce

Hit på hit på hit og næsten 400 millioner solgte album, der gjorde Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson og Anni-Frid Lyngstad til superstjerner.

ABBA blev opløst i 1982.

1 kommentar
Vis kommentarer