Chok: Al Yankovic topper i USA

Komikerens nye album 'Mandatory Fun' ligger nummer 1 på den amerikanske hitliste

'Weird Al' Yankovic er for første gang på førstepladsen i USA. (Foto: Sportsphoto)
'Weird Al' Yankovic er for første gang på førstepladsen i USA. (Foto: Sportsphoto)

For første gang i sin 30-årige karriere har den 54-årige 'Weird Al' Yankovic opnået at blive nummer 1 på den amerikanske hitliste.

104.000 skiver solgte han i den første uge efter udgivelsen af albummet 'Mandatory Fun' i USA.

Al Yankovic laver tit skøre ting. (Foto: AP)
Al Yankovic laver tit skøre ting. (Foto: AP)

I løbet af ugen blev det for hedt for den modne mand på Twitter. Der var simpelthen for mange fans, der skrev til ham. Han havde nemlig sat sig for at besvare alle beskederne, men måtte alligevel give op på et tidspunkt. Han har trods alt 3,3 millioner følgere.

 

Comedy-album
Den spektakulære virale succes for online-videokampagnen for hans seneste album 'Mandatory Fun' har været overvældende.  Og så er det første gang, at et comedy-album har nået  førstepladsen på Billboard-listen siden Allan Shermans 'My Son, the Nut'. Det var i 1963.

De nye videoer fra albummet er indtil nu set over 46 millioner gange.

- Jeg havde aldrig drømt om, at det ville ske, siger Yankovic.

Men 'gamle' Yankovic har atter fået succes. Klikkene på hans navn på nettet er gået amok. På Wikipedia har hans profil trukket 575.000 besøg i denne måned. På Spotify blev hans musik streamet 3,3 millioner gange i løbet af den sidste uge - hvilket var lig en 785 procents stigning i forhold til ugen før.

Katastrofe for Mariah Carey

Populariteten af 'Mandatory Fun' skal også ses i lyset af den goodwill Yankovic har bygget op - både blandt fans og musikere i løbet af de godt 30 år, han har været i branchen. Mange har set hans parodier,  og for kunstnerne er det nærmest et klap på skulderen at blive kontaktet af Al Jankovic. Han kontakter nemlig konsekvent selv hver eneste kunstner, han laver sjov med.