Rockeren vi aldrig glemmer

Ekstra Bladets musikanmelder mindes AC/DC's Malcolm Young, der lider af demens

Malcolm Young havde alkoholproblemer i 1988 og måtte tage orlov fra AC/DC. (Foto: All Over)
Malcolm Young havde alkoholproblemer i 1988 og måtte tage orlov fra AC/DC. (Foto: All Over)
Følg Musik
Følg INTL. MusikNYT

Når Malcolm Young skrev autografer, så griflede han ’AC/DC’ under sit navn. Måske som en blanding af stolthed over orkesterets bedrifter og et uskyldigt forsøg på at sprede budskabet, som når en lømmel spraymaler sit favoritbands logo på et læskur.

Malcolm Young lignede en pensioneret knallertbølle, da Ekstra Bladet mødte guitaristens 160 legendariske centimeter i London i 2003.

Nyt album fra AC/DC i december

Ærmerne på hans slidte cowboyjakke var smøget op, som kun mænd i hans generation kan gøre det, og han lignede en sjuft, der faktisk gerne ville skifte hotelsuite og kaffe ud med pub og pint.

- Aaaargh, det er typisk! De er svagpissere her, du ved. Spice Girls er rockmusik, og de elsker David Beckham, så vi må være heavy metal! vrængede han, da skribenten generede ham med, at AC/DC også i London placeres i pladebutikkernes metalsektion.

Hjernen, hjertet og rygraden
AC/DC spiller rock’n’roll, og de har rocket planeten hårdt siden 1973. Det fortsætter de med på det kommende album ’Rock or Bust’ og endnu en verdensturné, men det bliver uden ankermanden Malcolm Young.

I en alder af 61 lider kapaciteten af demens, og han er anbragt på et plejehjem hjemme i Sydney.

AC/DC-legende hårdt ramt af demens

AC/DC har altid haft ry for at være en dement omgang, men det kræver altså en vis kløgt at spille så dum, og Malcolm Young var både hjernen, hjertet og rygraden i kvintetten.

- Desværre mister AC/DC deres skaber og mentor. Han er geniet bag gruppen, udtalte ikonernes tidligere manager Michael Browning for nyligt.

Mesterlige riff på riff på riff
Malcolm Young lod sin lillebror Angus bade sig i rampelyset, mens han stod tilbage på scenen med en Gretsch, der dækkede store dele af hans spinkle krop, og fyrede mesterlige riff på riff på riff af.

Han var Chuck Berry på speed, og man fik en ubændig lyst til at ødelægge noget meget hurtigt, når han lossede ’Problem Child’, ’Sin City’, ’Whole Lotta Rosie’ eller en af de utallige andre ud af højttalerne eller fra scenekanten.

AC/DC i Tyskland i 2003 - Malcolm Young var manden i baggrunden. (Foto: AP)
AC/DC i Tyskland i 2003 - Malcolm Young var manden i baggrunden. (Foto: AP)
 

En tragedie ramte AC/DC, da frontmanden Bon Scott blev kvalt i sit eget bræk på bagsædet af en Renault 5 i 1980, og veteranerne har aldrig været helt det samme siden.

Nu er den her: Hør nyt fra AC/DC

Malcolm Young efterlader et hul i gruppen på størrelse med Grand Canyon, men mens han nok snart ikke kan huske, hvordan han staver sit navn, så vil ingen rockfan nogensinde glemme, at Malcolm Young er lig med AC/DC.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind