Annonce:
Annonce:

Bedøm selv: Timberlake sagsøgt for kopisang

Retten skal nu afgøre, om Justin Timberlake og will.i.am har hugget for meget af discohittet 'A New Day (Is Here at Last)' til 'Damn Girl'

Justin Timberlake er blevet sagsøgt for at hugge store dele af elementerne fra en allerede eksisterende sang. (Foto: AP)
Justin Timberlake er blevet sagsøgt for at hugge store dele af elementerne fra en allerede eksisterende sang. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Musik
Følg INTL. MusikNYT

Hvem er mest original - Justin Timberlake og will.i.am med nummeret 'Damn Girl' eller Perry Kibble og hans discohit 'A New Day (Is Here At Last)'?

Det skal den føderale domstol på Manhattan, New York, nu afgøre i en tvist, hvor søsteren til discomusikeren hævder, at Timberlake og will.i.am har hugget hele hooket, instrumentvalget, melodien og rytmen fra 1969-nummeret til den svedige popballade fra 2006.

Timberlake i tårer under prisuddeling

Det skriver magasinet People, som har fået fat i retsdokumenterne.

Rettighederne til discohittet, som blev komponeret af Perry Kibble og fremført af J. C. Davis, overgik til Kibbles søster efter hans død, og senere overdrog hun dem PK Music Performance.

Annonce:

I 2006 udgav Timberlake i samarbejde med hitproduceren will.i.am 'Damn Girl', der var med på popsangerens anden soloplade, 'FutureSex/LoveSounds' fra 2006, men nummeret minder umiskendeligt meget om 'A New Day (Is Here at Last)' fra 1969, mener PK Music Performance.

Timberlake: Ikke mig der synger godnatsange

Derfor sagsøger pladeselskabet nu Timberlake og will.i.am for et ukendt beløb i erstatning og omkostningerne til advokatsalæret. Selskabet kræver desuden al distribution af sangen stoppet, og at samtidig fysiske kopier af sangen bliver destrueret. Desuden skal Timberlake og will.i.am ifølge forurettede forbydes at optræde med nummeret igen.

- Helt konkret er en væsentlig del af trommerne, bongotrommerne, orgelet, bassen, den elektriske guitar, saxofonen, hooket, melodien, rytmen og introen i 'Damn Girl' blevet kopieret fra 'A New Day (Is Here at Last)', lyder det blandt andet i anklageskriftet, der beskriver Kibbles nummer som 'en af de mest genkendelige sange fra discoens æra'.

Foruden Justin Timberlake og will.i.am står også Sony Music Entertainment og flere andre musikforlag som tiltalte i tvisten, der endnu ikke har fået en retsdato.

Annonce:

De har endnu ikke udtalt sig om sagen offentligt.

Hør sangene og bedøm selv her:

'A New Day (Is Here at Last'

'Damn Girl'

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Deres løgne skyldes had eller kærlighed til Messerschmidt

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: