Blur klar med nyt album

Damon Albarn har samlet tropperne: Blur udsender album efter 12 års pause

Blur anno 2015 - fra venstre: Dave Rowntree, Alex James, Graham Coxon og Damon Albarn. (Foto: Linda Brownlee)
Blur anno 2015 - fra venstre: Dave Rowntree, Alex James, Graham Coxon og Damon Albarn. (Foto: Linda Brownlee)

Husker du britpoppen i 90'erne? For så husker du helt sikkert også Blur, der hittede med 'Song 2', 'Girls and Boys' og 'Country House'.

I dag annoncerede bandet på deres Facebook side, at de har et nyt album i støbeskeen, hvilket bliver det første efter en pause på 12 år.

Årsagen til, at de valgte at breake nyheden på deres Facebook side, var, fordi de ville give deres fans over hele verden mulighed for at blive en del af det pressemøde, som blev afholdt i Chinatown i London.

Damon Albarn har haft succes med ikke mindst Blur og Gorillaz. (Foto: AP/Jack Plunkett) INTL. Album-anm. Popstjerne blotter sig

På deres side besvarede de også spørgsmål fra deres fans efter nyheden.

Albummet hedder 'The Magic Whip' og bliver udgivet allerede 27. april i år. Og i samme omgang afslørede Damon Albarn og co. også, at de giver koncert i Hyde Park i London 20. juni.

Ifølge musikmagasinet Gaffa startede spekulationerne om den kommende plade allerede i morges, da den engelske avis The Sun teasede med et billede af albummets cover.

Damon Albarn er ikke ked af sin tid med stoffer. Foto: Polfoto. INTL. MusikNYT Damon Albarn: Heroin gjorde mig fri

Artiklen fortsætter under billedet...

Damon Albarn gav i sommer koncert på Roskilde Festival, hvor hiphop-gruppen De La Soul gæstede ham på scenen. (Foto: AP)
Damon Albarn gav i sommer koncert på Roskilde Festival, hvor hiphop-gruppen De La Soul gæstede ham på scenen. (Foto: AP)
 

Coveret indeholder en række kinesiske tegn, som groft oversat betyder 'blur magic whip'.

Albummet er blevet indspillet i Hong Kong, og er det første album siden 'Think Tank' fra 2003.

Damon Albarn, der er frontfigur i brit-gruppen, har også arbejdet som sangskriver og musiker på andre projekter. Men han er bedst kendt som frontmand i Blur og senere hen som en af mændene bag gruppen Gorillaz, der optrådte til koncerter og i musikvideoer, som animerede tegneseriefigurer.

Damon Albarn var et af året største musikalske oplevelser på Roskilde indtil videre(Foto: Klavs Bo Christensen) Koncert-anm. Almægtige Albarn på Arena

Derudover har han udgivet musik som solist. Seneste udgivelse er hans solodebut 'Everyday Robots', der blev udgivet for knap et år siden.

Han gæstede blandt andet Roskilde Festival sidste år, hvor han optrådte med både eget musik, men også de store hits fra Gorillaz, hvor De La Soul gæstede ham på scenen.

Se klip fra koncerten HER

Blur var i begyndelsen af 90'erne ét af de første såkaldte britpop-bands, der sammen med Suede, Oasis og Pulp gjorde 60'er-inspireret rockmusik populær igen. Gruppen vendte sig dog væk fra britpoppen i årene efter gennembruddet.

Alex James er en mand, der forstår at have mange jern i ilden. (Foto: AP) Intl. kendte Blur-bassist lancerer sodavanden 'Britpop'

0 kommentarer
Vis kommentarer