Bon Scott hædres i hjemby

Statue af AC/DC's forhenværende frontmand offentliggøres under skotsk festival

Bon Scott - manden var vild med rock, druk og damer. (Foto: All Over)
Bon Scott - manden var vild med rock, druk og damer. (Foto: All Over)

En statue af Bon Scott, der blev kendt som sanger for AC/DC, bliver i weekenden rejst til ære for den afdøde rocklegende.

Og begivenheden bliver lidt af en følelsesmæssig affære, afslører et tidligere bandmedlem ifølge britiske BBC News.

Det bliver i anledningen af den årlige BonFest i den skotske by Kirriemuir, at en bronzestatue af Bon Scott vil blive rejst, og det har krævet to års indsamling, som også bandet selv har bidraget til, før projektet nu er blevet en realitet.

Dave Evans har udgivet et par soloplader efter sin ganske korte karriere med AC/DC. (Foto: daveevansrocks.com) INTL. MusikNYT AC/DC's gamle sanger vil med igen

Den tidligere bassist i det legendariske, australske rockback Mark Evans vil officielt afsløre statuen ved weekendens festival, og det bliver en svær omgang, afslører han.

- Det er også meget følelsesladet. Jeg taler altid om Bon i nutid. Jeg føler stadig, at han er her, lyder det fra Marks Evans, som var bassist i bandet fra 1975 til 1977.

- At have noget som dette, der er blevet finansieret af fansne, af de folk, som han holdt i hjertet, det er bare fantastisk. Det er en virkelig rørende oplevelse, forklarede Mark Evans desuden til BBC.

Bon Scott, der lød det borgerlige navn Ronald Belford Scott, var sanger i AC/DC fra 1974 til 1980. Han voksede op i byen Kirriemuir, indtil han som seksårig flyttede til Australien med sin familie.

Axl Rose under en koncert i USA anno 2010 - til sommer er han frontmand for både AC/DC og Guns N' Roses. (Foto: AP) DK MusikNYT Harme AC/DC-fans får penge retur

Bon Scott døde i en alder af 33 år i 1980. Han blev kvalt i sit eget opkast efter en bytur. Der er allerede en statue af ham i Fremantle i Australien.

AC/DC giver koncert i Aarhus 12. juni med Axl Rose fra Guns N' Roses som sanger.

AC/DC midt i 1970'erne. (Foto: All Over)
AC/DC midt i 1970'erne. (Foto: All Over)
 

2 kommentarer
Vis kommentarer