Annonce:
Annonce:

Bonnie Raitt: Turné er bedre end at sidde på kontor

Den 66-årige blues-lady udsender sit 20. album og gør klar til turne, der også runder Danmark

Bonnie Raitt er en unik sanger og guitarist. (Foto: AP)
Bonnie Raitt er en unik sanger og guitarist. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Musik
Følg INTL. MusikNYT

Hun er blevet 66 år og har vel nået en alder, hvor hun kunne tillade sig at læne sig tilbage i sofaen og bare lade tingene ske, som de nu sker.

Men den rødhårede blues-guitarist og sanger Bonnie Raitt har nærmest mere travlt end nogensinde. 26. februar udsender hun sit 20. album, 'Dig in Deep', og derefter står den på turne verden rundt, som efter nogle måneders pause sidst på året forsætter ind i 2017.

To af koncerterne bliver i Danmark. Den 10. juni spiller hun på Godset i Kolding, og dagen efter gælder det en udsolgt koncert i Amager Bio, København.

- Hvor får du al den energi fra i den alder?

Annonce:

- Når man er så heldig at kunne leve af at gøre det, så er det en del mere sjovt at turnere og spille for folk, end det er at sidde bag et skrivebord på et kontor hver dag med to ugers ferie. Vi bliver faktisk betalt for at spille, og det er et privilegium, som det er værd at værdsætte.

Bonnie Raitt optræder i Danmark til juni. (AP Photo)
Bonnie Raitt optræder i Danmark til juni. (AP Photo)
 

Ædru i 30 år
- Arbejds-delen er de andre 22 timer i døgnet, hvor der også er nok at se til. Jeg har mit eget pladeselskab, Redwing Records, holder styr på de forskellige politiske emner, jeg støtter, og jeg driver i det hele taget forretningen 'Bonnie Raitt' selv med hjælp fra et godt team af kvinder.

- Men jeg har heller hverken børn eller en familie at tage mig af. Jeg fatter ikke, hvordan nogen kan være gift, tage vare på deres gamle forældre og også have teenage-børn samtidig med, at de kører en forretning.

Meryl Streep som rockbitch

- Jeg har ikke et kompliceret privatliv. Jeg dyrker yoga fem gange om ugen, cykler og holder mig i form, og så har jeg været ædru i mere end 30 år. De gør en stor forskel, siger Bonnie Raitt til Ekstra Bladet i telefonen fra Los Angeles.

Annonce:

Hun har været i vælten siden 70'erne, anerkendes som en af de 100 bedste sangere og  guitarister nogensinde, og i 1989 fik hun sit store, kommercielle gennembrud med albummet 'Nick of Time', der både toppede hitlisterne og i magasinet Rolling Stone indtog en 230. plads på en Top 500 over verdens bedste plader.

Bonnie har stadig energien til landevejen. (AP Photo)
Bonnie har stadig energien til landevejen. (AP Photo)
 

Turnere er sjovest
Siden har hun holdt sig relevant med plader og koncerter, der har hendes særegne touch af blues, soul og rock, og så sent som i 2013 med albummet 'Slipstream' fik hun en Grammy for bedste 'americana'-ialbum.

- Hvad er sjovest for dig, turnere eller studiet?

- Der er intet sjovere end at spille i fem byer om ugen og forsøge at overbevise et publikum, der måske ikke har set dig i fem-10 år, at du er mindst lige så god, som du var sidst, de så dig.

Bruce: Billedet af min røv var bedst

- Jeg bruger kun et par måneder i studiet til en ny plade. Men jeg har også gjort det i så mange år, at jeg ved, hvordan man gør det. Det sværeste og det, der tager længst tid, er faktisk at finde egnede sange. Men man kan sige, at jeg laver plader for at kunne komme ud og spille dem live.

Annonce:

Større bid af kagen
Bonnie Raitt har selv skrevet fem af de 12 sange på 'Dig in Deep', det største antal i meget lang tid, fastslår hun.

- Men da hjulet først var begyndt at dreje, strømmede musikken bare ud, forklarer hun.

Sidste gang Bonnie Raitt optrådte i Amager Bio. Til juni kommer hun igen. (Foto: Thomas Lekfeldt)
Sidste gang Bonnie Raitt optrådte i Amager Bio. Til juni kommer hun igen. (Foto: Thomas Lekfeldt)
 

- Begge mine forældre og min bror døde mellem 2004 og 2009. I samme periode havde jeg lavet to plader og turneret i fire-fem år. Så jeg havde virkelig brug for en pause, inden jeg vendte tilbage med 'Slipstream'. Da den turne var overstået, følte jeg mig inspireret til at skrive mine egne sange, og jeg er virkelig glad for resultatet.

- Hvad er ideen med dit eget pladeselskab?

- Well, nemt nok. Når man begynder at sælger færre plader, og streaming bliver mere og mere vigtigt, så sikrer man  sig i det mindste en større del af kagen pr. solgt cd.

- Men det er kun mig, der er på selskabet. Jeg har hverken tid eller personale nok til at involvere flere. Det tager al tiden bare at lave mine plader.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

De lovlydige straffes, alle de andre går fri
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: