Annonce:
Annonce:

Cornell hyldes: Dansk minister med på vognen

Chris Cornell er død i en alder af 52, og flere store navne udtrykker på de sociale medier deres sorg over hans tidlige død

Annonce:
Følg Musik
Følg INTL. MusikNYT

Det har sendt chokbølger gennem den internationale musikverden, at Chris Cornell natten til torsdag døde i Detroit. Han blev kun 52 år gammel.

Hans tid som forsanger i Soundgarden, Audioslave og solokarrieren har gjort ham til et stort navn i branchen, hvor han var værdsat af kolleger og fans.

Derfor vælter det også ind med kondolencer på de sociale medier.

Den tidligere guitarist i Red Hot Chili Peppers, Dave Navarro, har været ude at udtrykke sin sorg på Twitter.


- Så rystet over at høre om Chris Cornell. Sådan et forfærdeligt og trist tab. Jeg tænker på hans familie i aften. Hvil i fred, skriver han.


- Chris Cornell på fuld volume. Jeg beklager ikke engang, naboer. Sikke en stemme. Sikke en karriere. Så trist.

Annonce:

Der er også en dansk 'kendis,' der melder sig i koret af de sørgende. Det er såmænd vores erhvervsminister, Brian Mikkelsen, der også kommer til at savne den afdøde rockstjerne.


Også Danmarks største festival melder sig på banen med en hyldest til Chris Cornell.

Dj og medieperson Dan Rachlin, har også været stærkt bevæget af Cornells musik, skriver han på sin Facebook.

Skuespiller Nikolaj Steen tager de helt store ord i brug, når han skal beskrive rockstjernen.

Koncert om aftenen
Soundgarden med Cornell i spidsen gav koncert i Detroit onsdag aften blot få timer før, nyheden om hans død gik verden rundt. Han nåede også at skrive et tweet, hvor han udtrykte stor glæde over at være i byen.


- #Detroit Endelig tilbage i rock byen!! @Soundgarden @nomorebullshit

En fan spurgte, om han nogensinde ville komme til DC (Washington), hvortil en anden ganske morbidt nu har svaret: 'Jeg vil sige nej.'

Chris Cornell - Blå bog

52-årige Chris Cornell har blandt andet hittet med singlen 'Black Hole Sun', som blev udgivet med bandet Soundgarden i 1994. Hittet vandt en Grammy for bedste hård-rock-præstation.

På pladen var også en anden Grammy-vinder i form af 'Spoonman', der tog den prestigefulde pris i kategorien bedste metalpræstation.

Efter 13 år og fem cd'er gik medlemmerne i Soundgarden hver til sit i 1997, og Chris Cornell kastede sig over en solokarriere.

Det førte til albummet 'Euphoria Morning', men midt i skriveprocessen til sit andet soloalbum fik Cornell et tilbud, han ikke kunne sig nej til.

Sammen med Tom Morello, Tim Commerford og Brad Wilk dannede han bandet Audioslave i 2001.

Det kastede tre plader af sig, inden ægteskabet gik i opløsning i 2007, hvor Cornell forlod bandet på grund af musikalske uoverensstemmelser.

Dernæst fulgte yderligere to soloalbums fra Cornell, men gammel kærlighed ruster som bekendt aldrig. I 2010 blev Soundgarden gendannet, og i 2012 udkom bandets sjette studiealbum 'King Animal'.

Privat er Chris Cornell opvokset i Seattle. Han har en datter med ekskonen og Soundgardens tidligere manager, Susan Silver, mens han har yderligere en datter og en søn med sin nuværende kone, Vicky Karayiannis.

Sideløbende med sin musikkarriere har Cornell involveret sig i velgørende arbejde. Han er blandt andet aktiv i 'The Chris and Vicky Cornell Foundation, der hjælper børn, der kæmper med blandt andet hjemløshed, fattigdom, misbrug, vold og omsorgssvigt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: