Dansk Bowie-kopiband: Vi spiller med tårer i øjnene

Det danske hyldestband 'Best of Bowie' chokerede over David Bowies død

'Best of Bowie' har optrådt med den britiske musikers numre i otte år. (Privatfoto)
'Best of Bowie' har optrådt med den britiske musikers numre i otte år. (Privatfoto)

- Ej, nu bliver jeg ked af det, lyder det fra kapelmester Flemming Rasch i kopibandet 'Best of Bowie - a tribute to an icon', da Ekstra Bladet mandag morgen overbringer ham nyheden om, at den britiske musiker David Bowie er død af kræft.

Flemming Rasch startede tribute-bandet for otte år siden, og bandet består af syv musikere og to teaterpiger.

- Årsagen var, at det er fantastisk musik at få lov at spille. Det er mange-sidet i modsætning til mange andre kunstnere. Der er så mange stilarter, og det har altid været interessant ved ham, siger Flemming Rasch og fortsætter:

- Han var sådan én, der satte pejlemærker op for, hvilken vej musikken kunne gå. Og så var han aldrig bange for at lade sig inspirere af andre og drive det videre i sin egen stil, og man vidste aldrig helt, hvor han dukkede op. Lige som han lige har udgivet en plade på sin fødselsdag. (Den 6. januar, red.)

David Bowie tabte kampen mod kræft. Gense og -hør nogle af sangene fra musikerens store karriere her. (Video: AP)

69-årige David Bowie udfordrer igen sine lyttere på aktuelle 'Blackstar' (Foto: Sony) INTL. Album-anm. - 6. jan. 2016 - kl. 19:48 Nyt hovedværk fra David Bowie

Pladen fik fem stjerner af Ekstra Bladets anmelder, Henrik Queitsch, som blandt andet skrev:

'Bowies værker har det med at vokse (selv de svagere af dem), men for første gang i umindelige tider er jeg fra første færd ret sikker på, at vi har med et nyt hovedværk at gøre.'

- Man har næsten ikke nået at høre den, og det gode ved Bowie er, at tingene vokser på en umærkelig måde, så det er glæden for os alle sammen i orkesteret, når vi skal tage numre op af Bowie, så har vi forskellige stilperioder, vi godt kan lide, fortæller Flemming Rasch.

- I min verden var han blandt de fem bedste musikere, fordi han var så stilskabende, siger Flemming Rasch, der for første gang oplevede ham live i Falkoner tilbage i 1978.

- Hvilken indlflydelse får det på jeres optræden fremover, at han er gået bort?

- Det bliver med tårer i øjnene, når vi spiller i Næstved næste gang den 5. marts, siger Flemming Rasch, der også skal til Tyskland og optræde med bandet.

'Best of Bowie' består af Michael Bjørn/Bowie/sang, Flemming Rasch/guitar og kor, Kenneth Nilsson/guitar, Morten Hall/bas, Ian Broo/keyboards/kor, Lars Bertelsen/trommer, Christina Kürstein LeCocq/kor, Søren Bentzen/sax. (Privatfoto)
'Best of Bowie' består af Michael Bjørn/Bowie/sang, Flemming Rasch/guitar og kor, Kenneth Nilsson/guitar, Morten Hall/bas, Ian Broo/keyboards/kor, Lars Bertelsen/trommer, Christina Kürstein LeCocq/kor, Søren Bentzen/sax. (Privatfoto)
 

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Musik
Seneste i Musik
Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.RVG: 'Feral' (Fire-album/Ude 24. april)
2.Lucifer: 'Lucifer III' (Century Media-album/Ude 20. marts)
3.Flat Worms: 'Antarctica' (Drag City-album/Ude 10. april)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Andy Shauf: 'The Neon Skyline' (Anti-album/Ude nu)
2.The Wood Brothers: 'Kingdom in My Mind' (Honey Jar-album/Ude nu)
3.Wolf Parade: 'Thin Mind' (Sub Pop-album/Ude nu)
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere