Danske Kim snakkede med Prince for to dage siden: Han vil blive savnet

Kim Worsøe har arrangeret over 500 koncerter sammen med Prince, og han hørte fra musiklegenden bare to dage før hans død

Hvilken mand var det, verden mistede torsdag? Se med i Ekstra Bladets mindeudsendelse om Prince

- Han er et unikt geni, som vil blive savnet.

Sådan siger danske Kim Worsøe om poplegenden Prince, som blev fundet død i en elevator i sit hjem torsdag eftermiddag dansk tid.

Kim Worsøe har som koncertarrangør gennem årene tilrettelagt over 500 shows med Prince i både Australien og Canada, og så sent som i sidste uge var Kim Worsøe med i Atlanta, hvor Prince gav sin sidste, store koncert.

- Efter showet i Atlanta sagde han, at han ikke følte sig godt tilpas og ville flyve tilbage til Minneapolis for at blive tjekket. Han bad mig beholde crewet i USA, så de var klar til nye shows, som skulle have været i Dallas, siger Kim Worsøe til Ekstra Bladet.

Snakkede for to dage siden
Kim Worsøe fortæller, at forholdet mellem ham og Prince strakte sig meget længere end til blot forretning.

- Vi har tourneret verden rundt og oplevet alt, hvad der er kan opleves inden for showbusiness, siger han.

Så sent som for to dage siden kontaktede Prince igen Kim Worsøe forud for touren i Dallas.

- Han bad mig sende videocrewet til Paisley Park (Prince' hjem, red), da han havde nogle ændringer til showet. Prince var detaljens mester som altid, siger Kim Worsøe.

Artiklen fortsætter under videoen

Fra fans på gaden til Præsident Obama ombord Airforce One: Se hvordan amerikanerne reagerer på musikikonet Princes' død. (Video: AP)

Døde i sit hjem
Prince blev erklæret død af lægehjælp i sit hjem torsdag formiddag amerikansk tid. Politiet mener ikke, at der ligger noget mistænkeligt bag dødsfaldet, men man har alligevel valgt at foretage en obduktion af poplegenden i dag, fredag.

Forud for sin død havde han i sidste uge aflyst to koncerter i Atlanta, men alligevel gennemført et show 14. april, ligesom han holdt en stor fest sidste lørdag.

På vej hjem fra Atlanta den 15. april måtte hans fly dog nødlande i Illionois, fordi Prince fik et ildebefindende. Han var derefter indlagt i tre timer, inden han kunne komme helt hjem til Paisley Park.

Oven på den rystende nyhed torsdag, har fans verden over samlet sig for at mindes popikonet.

Det er blandt andet sket ved, at større forsamlinger har stimlet sammen i New York for at sørge og synge hans sange i fællesskab, mens adskillige mennesker har lagt blomster foran hans hjem lidt uden for Minneapolis i Minnesota samt ved hans stjerne på First Avenue i Minneapolis.

26 kommentarer
Vis kommentarer