Demis Roussos er død

Den græske hitmager og sanger fra Aphrodite's Child blev 68 år

Demis Roussos solgte 60 millioner plader. (Bestimage)
Demis Roussos solgte 60 millioner plader. (Bestimage)

Sangeren Demis Roussos er død, 68 år gammel. Han døde natten til søndag på et hospital i Athen, hvor han var indlagt for en ikke nærmere oplyst sygdom.

I Danmark kendes Demis Roussos først og fremmest for kæmpehittet 'Goodbye My Love, Goodbye' i starten af 70'erne, men rundt om i Europa, specielt i Sydeuropa, havde han adskillige flere hits, og han menes at have solgt mere end 60 millioner plader.

Demis Roussos var født i Egypten af en egyptisk mor og en græsk far. Han voksede op i Egypten, men da familien tabte alt under Suez-krisen, besluttede den at rykke til Grækenland.

I band med Vangelis
Her mødte Roussos som 17-årig Evangelos Papathanassiou - bedre kendt som keyboard-manden Vangelis - og i 1967 tilsluttede han sig Vangelis band, Aphrodite's Child, først som sanger, siden som bassist, og gruppen havde stor succes frem til 1972.

Da gruppen gik i opløsning, blev Demis Roussos solist, og succesen fortsatte med sange som 'Forever and Ever', 'My Friend the Wind', 'Velvet Morning' og 'Lovely Lady of Arcadia'.

Vægt-problemer
Roussos havde en næsten opera-agtig stemme, og hans korpus svarede også til fordommene om en rigtig herre-operasanger. Han  var kort sagt overvægtig og vejede på et tidspunkt næsten 150 kilo, men så tog han fat på en kur, der betød, at han smed 50 kg på 10 måneder.

Han skrev bogen 'A Question of Weight' om sine vægtproblemer sammen med veninden Veronica Skawinska i 1982, og efter en depression-periode i midten af 80'erne, hvor han bl.a. var gidsel i en fly-kapring, vendte han stærkt tilbage i slutningen af årtiet, og han fortsatte med at optræde og indspille musik til det sidste.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.High Command: 'Beyond the Wall of Desolation' (Southern Lord-album/Ude 27. september)
2.Charley Crockett: 'The Valley' (Son of Davy-album/Ude 20. september)
3.North Mississippi Allstars: 'Up and Rolling' (New West-album/Ude 4. oktober)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.The Brotherhood of Sonic Love: 'Satellite Heart' (Sonic Love-album/Ude 4. oktober)
2.Trentemøller: 'Obverse' (In My Room-album/Ude 27. september)
3.Rebecca Lou: 'Bleed' (We Are Suburban-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere