DJ's dødsfald udsatte Robyns album

Den svenske popsangerinde har kæmpet for at færdiggøre sit kommende udspil

Robyn - på scenen under NorthSide i 2014. (Foto: Per Lange)
Robyn - på scenen under NorthSide i 2014. (Foto: Per Lange)
Følg Musik
Følg INTL. MusikNYT

Det er efterhånden et stykke tid siden, der har været nye fra svenske Robyn. Senest overraskede hun i 2010 med en trilogi, hvor hun over seks måneder udsendte tre album under titlen 'Body Talk'.

Nu er der gået fem år, og den isblonde sangerinde er igen aktuel med nyt solomateriale.

Men vejen til det nye album har været hård for sangerinden. Undervejs i indspilningerne fik Robyns mentor og samarbejdspartner på albummet, DJ'en Christian Falk, nemlig konstateret kræft, og i 2014 tabte han kampen til sygdommen.

- Han lærte mig så meget om musik. Han begyndte som punk-bassist og gik så over til housemusik i 80'erne og 90'erne, og derfra bevægede han sig over til hip hop og al mulig slags musik. Han var ud over det hele, fortæller Robyn i et interview med BBC.

Sangerinde: Jeg er melodi-freak

Christian Falk fik konstateret kræft i bugspytkirtlen som 52-årig, og da diagnosen blev stillet, gik det desværre hurtigt ned ad bakke for Robyns ven og mentor.

- Vi blev ved med at arbejde så meget, som vi kunne. Men selvfølgelig da han... ved slutningen af hans... hans kamp mod kræft, der blev det rigtig svært at være i studiet, fortæller den 36-årige sangerinde om den hårde tid og arbejdet med det nye album.

- Vi blev ved med at spille ting for ham helt til slutningen. Vi miksede den første sang to måneder før han døde, siger Robyn.

Robyn: En stjerne i natten

Da den 52-årige DJ og producer døde, røg lysten til albummet også. Robyn vidste, at albummet nok skulle blive færdigt, men det skulle have lov at tage tid. Da hun endelig vendte tilbage til studiet for at færdiggøre albummet, var Christian Falks instruktioner stadig lagret i filerne.

- Det var mærkeligt. Faderne på mikserpulten bevægede sig op og ned - som om han stadig var der, forklarer den svenske sangerinde om den spøgelsesagtige oplevelse.

Arbejdet med albummet har været mere hårdt end sædvanligt, men det har også været en helende oplevelse, fortæller sangerinden.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind