Annonce:
Annonce:

Eagles Of Death Metal-frontmand taler ud efter Paris-massakre: De sigtede på mig

Forsanger Jesse Hughes var få centimeter fra at blive ramt af skud under terrorangrebet på spillestedet Bataclan, der kostede 89 mennesker livet

Jesse Hughes var voldsomt påvirket af de tragiske dødsfald, da han skulle fortælle om sin oplevelse af terrorangrebet. (Foto: VICE Media)
Jesse Hughes var voldsomt påvirket af de tragiske dødsfald, da han skulle fortælle om sin oplevelse af terrorangrebet. (Foto: VICE Media)
Annonce:
Følg Musik
Følg INTL. MusikNYT

I morgen er det 14 dage siden, at Paris blev offer for det uhyggelige terrorangreb, der kostede langt over 100 mennesker livet.

Alene på spillestedet Bataclan blev 89 unge musikglade mennesker ramt af skud og dræbt af terrorister under en rockkoncert med bandet Eagles Of Death Metal.

Sent onsdag aften fortalte det amerikanske band for første gang deres version af det fuldstændigt meningsløse og vanvittige angreb, der også kostede Eagles Of Death Metals 36-årige manager, Nick Alexander, livet.

Terror-ramt band: De dræbte unge i vores omklædningsrum

Det virker nærmest mirakuløst, at ikke flere fra orkestret omkom i bygerne af skud. Især Eagles Of Death Metals frontfigur Jesse Hughes og lydmanden Shawn London var få centimeter fra at blive ramt. Det fortæller de i et 26 minutter langt interview med Vice.

Her åbner terroristerne ild midt under koncerten.

Annonce:

Jesse Hughes havde sin kæreste, Tuesday Cross, med til koncerten, og da angrebet begyndte, mistede han hende af syne. Derfor trodsede han regnen af kugler og forsøgte at lede efter hende, mens terroristerne skød løs.

- Jeg løb op til garderoben og smækkede døren, men der var hun ikke. Da jeg åbnede døren til gangen, så jeg en af terroristerne. Han så på mig og greb efter sit gevær, som han havde på ryggen, men han ramte dørkarmen, fortæller Hughes og fortsætter.

- Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle gøre. Men så hørte jeg hendes stemme, og da vidste jeg, at hun var ok, siger han.

Fans vil sikre 'Eagles of Death Metal' førstepladsen

Mens han havde vished om, at hans kæreste havde det godt, anede han ikke, om hans bandkammerater var i live.

- Jeg havde så dårlig samvittighed, fordi jeg havde forladt Matt (bassisten Matt McJunkins, red) og måske også Dave (Dave Catching, red), og jeg ville ikke have, det der skulle ske noget med dem, siger Jesse Hughes og bryder under interviewet sammen i gråd.

Annonce:

Bandets lydmand, Shawn London, befandt sig bagerst i lokalet, da terroristerne kom ind og begyndte at skyde folk - en efter en.

Første Facebook-besked fra Bataclan

Han fortæller, at flere gemte sig bag hans mikserpult og forsøgte at flygte, hver gang terroristerne havde tømt deres magasin og begyndte at lade deres våben. Især en af mændene bag massakren husker Shawn London tydeligt.

- Han stod bare der og slagtede folk samtidig med, at han skreg ’Allahu akbar’. Da fattede jeg, hvad der skete. Og da han løb tør for kugler, løb vi. Han skød efter os og ramte dørene. På vejen ud måtte vi hoppe over døde kroppe, fortæller han.

'Eagles of Death Metal' aflyser resten af Europa-tour

Trods den rystede oplevelse håber Eagles Of Death Metal, at de snart kan vende tilbage til Bataclan.

- Vi vil være det første band, der spiller på Bataclan, når stedet åbner igjen. Vores venner tog dertil for at se rock'n'roll og døde der. Jeg vil tage tilbage og leve der, siger Hughes.

Annonce:

Se hele interviewet her:

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: