Annonce:
Annonce:

Efter skandale: Nu undskylder han

Bob Dylan beklager, at der er blevet solgt håndsignerede udgaver af hans bøger, som han aldrig selv har været i nærheden af

Bob Dylan er havnet i modvind, efter det er kommet frem, at hans håndsignerede bøger er skrevet under af en maskine. Foto: Ritzau Scanpix
Bob Dylan er havnet i modvind, efter det er kommet frem, at hans håndsignerede bøger er skrevet under af en maskine. Foto: Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Musik
Følg INTL. MusikNYT

Det amerikanske bogforlag Simon & Schuster, der for nylig udgav musikeren Bob Dylans seneste bog, 'The Philosophy of Modern Song', havnede tidligere på måneden i en opsigtsvækkende skandale, da det viste sig, at 900 håndsignerede bøger i virkeligheden var 'håndsigneret' af en maskine.

Da Bob Dylans forlag udgav bogen 'The Philosophy of Modern Song', der på dansk har fået titlen 'Den moderne sang', blev den - ud over de sædvanlige udgaver - også solgt i en eksklusiv udgave, der efter sigende var håndsigneret af mesteren selv.

Bøgerne med de eftertragtede autografer kostede mere end 4000 kr., men så var de køberne også sikre på at være indehavere at et stykke litteratur, der har været berørt af selveste Bob Dylan.

Annonce:

Skråsikker forlagschef
For at der ikke skulle herske tvivl om ægtheden af de håndsignerede bøger, medfulgte der til hvert eksemplar et brev underskrevet af forlagets øverste chef, Jonathan Karp. Brevet havde til formål at fungere som bevis på samlerobjektets ægthed og sjældenhed.

'Du holder noget meget unikt i dine hænder - et af blot 900 tilgængelige eksemplarer i USA. Dette brev er bekræftelse på, at dette eksemplar - du holder i dine hænder - er blevet håndsigneret af Bob Dylan', stod der i brevet fra Simon & Schusters topchef.

Der gik dog ikke længe, før fans begyndte at undre sig over, at de på nettet kunne finde billeder af håndsignerede bøger med fuldstændig identiske underskrifter.

Efter i første omgang at have benægtet at have snydt måtte forlaget erkende, at de 'håndsignerede' bøger var blevet til ved hjælp fra en såkaldt autopen, der betyder, at underskriften ganske rigtigt er blevet tilføjet bogen med blæk - blot ikke af Bob Dylan selv, men ved hjælp af en mekanisk proces, hvor en robot har ført pennen.

Annonce:

Normal procedure
I et opslag på Facebook fortæller Bob Dylan nu sin side af sagen. Ifølge ham skyldes svindelnummeret, at det i 2019 på grund af corona ikke var muligt at samle det hold på fem personer, der skal til for at stå for det praktiske, når der skal signeres bøger i stort antal.

Han fortæller desuden, at det ikke gjorde sagen bedre, at han i samme periode led af alvorlige svimmelhedsanfald, og at det på grund af kontraktmæssige forpligtelser ikke var muligt at udskyde bogsigneringen.

Bob Dylan fortæller, at han blev forsikret af forlaget om, at det var helt normal procedure at bruge en maskine til at producere håndskrevne autografer, men at han nu anerkender, at det var en fejl i hans dømmekraft, at han godkendte det.

Forlaget oplyser, at det er muligt for fans - der har fortrudt deres køb af de maskinsignerede bøger - at få refunderet deres penge.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Frederikke fra 'Paradise' er født som mand men har fået lavet en kønsskifte-operation. Hør om hendes rejse, og hvordan man har sex, når man har skiftet køn i 'Der er brev' herunder eller i din podcast-app

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: