Efterforskere bekræfter: Prince død af overdosis

Det var en overdosis af det smertestillende stof fentanyl, der var skyld i popstjernens død

Sheriff i Carver Contry Jim Olsen fortæller, om fundet af Princes lig. Se med her. (Video: AP)

Tidligere torsdag aften kunne nyhedsbureauet AP på baggrund af en anonym kilde berette, at superstjernen Prince døde efter at have indtaget smertestillende medicin.

(Foto: AP). Krimi Medie: Derfor døde Prince

På det tidspunkt var det dog ikke klart, hvilken type, der var tale om, men en officiel rapport fra retsmedicinerne på Midwest Medical Examiner's Office har nu bekræftet, at Prince døde af en overdosis af det kraftige smertestillende middel fentanyl.

Det skriver AP.

I den offentlige rapport, der kun er på en enkelt side, fremgår det, at Prince selv administrerede indtaget af det potentielt farlige stof, og at overdosen blev indtaget ved et uheld.

Måtte sikkerhedslande
Rapporten kommer over en måned efter superstjernens død, som fik mange til at spekulere i årsagen. En mulig overdosis af et smertestillende middel har dog hele tiden været blandt de mest populære teorier, da Prince angiveligt døjede med flere smerter.

Popstjernen døde kun en uge efter, at hans fly måtte sikkerhedslande på vej hjem, fordi han blev dårlig om bord på flyet. Her modtog han angiveligt et skud naxolon, som er kendt for at modvirke opioder, som fentanyl hører ind under.

Prince underholdt 16.500 publikummer søndag. (Arkivfoto: Getty Images/Stuart Wilson) Koncert-anm. Prince uden filter

Fentanyl bruges normalt til lynhurtig lindring af smerter, og det bruges derfor blandt andet til starten af en operation. Det er endnu kraftigere end det mere alment kendte stof morfin.

Ved forkert brug kan fentanyl føre til problemer med vejrtrækningen, hvilket efterfølgende fører til dødsfald.

64 kommentarer
Vis kommentarer