Erik Brandt om vennen: Troede Bowie var blevet rask

Modeskaberen er rystet oven på nyheden om David Bowies død. De to holdt ofte nytår sammen på kendis-øen Mustique

Hør om musiker-legenden David Bowie i TV-indslaget

- Jeg er ked af, han er død. Jeg er rigtig ked af det.

Sådan lyder det fra modeskaberen Erik Brandt til Ekstra Bladet i kølvandet på nyheden om musik-legenden David Bowies død.

INTL. MusikNYT David Bowie er død

Erik Brandt er i chok over David Bowies død. (Foto: Polfoto/Jakob Jørgensen).
Erik Brandt er i chok over David Bowies død. (Foto: Polfoto/Jakob Jørgensen).
 

Til dr.dk fortæller Erik Brandt, at han var gode venner med David Bowie, og det bekræfter modeskaberen over for Ekstra Bladet:

- Det var gennem mange år, vi sås, siger Erik Brandt, der især kender stjernen fra rejser til New York og til øen Mustique, hvor de ofte holdt 2. juledag og nytårsaften sammen.

- Det var hyggeligt og sjovt. Jeg kunne meget godt lide ham (Bowie, red.). Når han var i København, ringede han altid. Han skulle til København her i foråret, men det bliver så ikke til noget, siger Erik Brandt, der nød at spise frokost med sangeren, når han var i landet.

David Bowie tabte kampen mod kræften. (Foto: AP) INTL. MusikNYT Verden i chok over Bowies død

Brandt: Kendte til Bowies kræftsygdom
Modeskaberen blev bekendt med vennens død, da han i morges hørte radio.

Selv om det ikke var offentligt kendt, at David Bowie havde kæmpet med kræft i halvandet år, vidste Erik Brandt godt besked om vennens sygdom.

- Mit indtryk var, at han selv mente, at han var blevet rask. Men det er han jo åbenbart ikke blevet, siger modeskaberen.

Udenrigsminister Kristian Jensen (R) er Bowie-fan, men ellers domineres Borgen af socialdemokratiske fans. Polfoto: Jens Dresling. INTL. MusikNYT Politiske Bowie-fans: Farvel til en helt!

Selvom det var et par år siden, de sidst så hinanden, var det ikke så lang tid siden, Erik Brandt sidst havde været i kontakt med stjernen, fortæller han.

Bowie var 'krukket på sin måde'
Erik Brandt beskriver musik-legenden som 'et af de fineste mennesker'.

- Han var en fantastisk person. Ikke spor snobbet og ikke spor krukket. Jo, krukket var han på sin måde - men ikke 'dum-krukket'. Han var sød, nem, venlig og smilende. Altid hjælpsom, siger modeskaberen og fortæller en historie, der ifølge ham karakteriserer vennen:

'Best of Bowie' har optrådt med den britiske musikers numre i otte år. (Privatfoto) INTL. MusikNYT Dansk Bowie-kopiband: Vi spiller med tårer i øjnene

- Jeg gav ham engang en lille gråspurv - sådan en, der står på graven - til en frokost herhjemme. Og da jeg skulle ud til en af de sidste koncerter, han (Bowie, red.) lavede, havde jeg en til, som jeg tog med ham.

- Så sagde han: 'Er det ikke sjovt, du tager den med. Tusind tak. Jeg rejser med den gråspurv, som står på mit natbord - og nu har jeg to'. Er det ikke fantastisk, at han kunne huske sådan nogle ting? Og det skildrer ham faktisk meget godt, siger Brandt.

Hvordan husker du David Bowie? (Foto: PA) INTL. MusikNYT Del dit Bowie-minde her

1 af 3 Erik Brandt er i chok over David Bowies død. (Foto: Polfoto/Jakob Jørgensen).
2 af 3 Erik Brandt er i chok over David Bowies død. (Foto: Polfoto).
3 af 3 Erik Brandt er i chok over David Bowies død. (Foto: Polfoto/Jakob Jørgensen).
42 kommentarer
Vis kommentarer