Fik kræftbesked to dage før sin død - nu hyldes Lemmy

70-årige Lemmy Kilmister fik ikke en chance for at kæmpe mod kræften. Nu hyldes han verden over

Lemmy Kilmister fyldte 70 år den 24. december. (Foto: Nicolai Svane)
Lemmy Kilmister fyldte 70 år den 24. december. (Foto: Nicolai Svane)

Efter et hårdt rock’n roll-liv med sprut og damer i stride strømme, døde Motörhead-frontmanden Lemmy Kilmister i går 70 år gammel.

Bare to dage tidligere havde han fået lægernes kræft-dom, men den hårdkogte sanger fik ikke en chance for at gøre modstand mod den hidsige og meget alvorlige sygdom.

Rocklegende død efter kort kamp mod kræft

Hans bandkammerater valgte i nat at fortælle den nedslående nyhed på Facebook:

- Der er ingen nem måde at fortælle dette på. Vores mægtige, ædle ven Lemmy døde i dag efter en kort kamp mod en ekstremt aggressiv form for kræft, skrev bandet på det sociale medie.

- Vi kan ikke beskrive chokket og tristheden. Der findes ingen ord, lød det videre i opslaget, der slutter med en sand hyldest til Lemmy Kilmister.

'Born to lose, lived to win', skrev bandet – og det var netop de ord, Lemmy levede efter.

Det er ikke kun Motörhead-vennerne, der hylder Lemmy Kilmister efter hans død.

Den tidligere Black Sabbath-forsanger Ozzy Osbourne tager tabet af sin nære ven meget tungt.

- Jeg har mistet en af mine bedste venner, Lemmy, i dag. Han vil blive savnet. Han var en kriger og en legende. Vi ses på den anden side, skriver den tidligere reality-stjerne og Grammy-vinder på Twitter.

Megadeth-musikeren Dave Mustaine sender også den afdøde musiker kærlige tanker:

- Farvel Lemmy. Jeg elsker dig, bror, skriver han på Twitter.

Også KISS-forsangeren Gene Simmons har valgt at mindes Lemmy Kilmister på Twitter. Det har han gjort med et kramme-billede af de to rocklegender.

Metallica har postet flere opslag på Facebook, der er direkte dedikerede til Lemmy Kilmister. Blandt andet skriver bandet med danske Lars Ulrich bag trommerne, at Motörhead-sangeren er hele årsagen til, at der overhovedet er noget, der hedder Metallica.

Rock-ikonet, der nu har sunget sin sidste strofe, har gennem længere tid ikke været helt frisk, og det har betydet en række aflyste koncerter.

Lemmy alvorligt syg: Motörhead aflyser dansk koncert

Da Motörhead i november måtte droppe koncerten i Aarhus, var det dog ikke Lemmy Kilmisters svigtende helbreds skyld. Det var derimod bandet guitarist, Phil Campbell, der måtte indlægges i Berlin, der var årsag til aflysningen.

Motörhead aflyser i Aarhus

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.