Florian Schneider er død

Medstifter af den tyske gruppe Kraftwerk er død af kræft. Han blev 73 år

Kraftwerk på scenen i DR's Koncertsal. Foto: Finn Frandsen
Kraftwerk på scenen i DR's Koncertsal. Foto: Finn Frandsen
Følg Musik
Følg INTL. MusikNYT

Florian Schneider, der var en af de bærende kræfter i det toneangivende tyske band Kraftwerk døde for en uge siden. Det skriver The Guardian, der har fået nyheden bekræftet af pladeselskabet Sony. Schneider er blevet begravet ved en privat ceremoni.

Den elektroniske popgruppe har adskillige hits på samvittigheden. Blandt andet 'The Model', der gik nummer et på de britiske hitlister i 1982.

'Kraftwerk-medstifter og elektro-pioner Ralf Hütter har sendt os den meget triste besked, at hans ven og samarbejdspartner gennem mange årtier er gået bort efter en kort kamp mod kræft, kun et par dage efter han fyldte 73 år,' skriver bandet i en meddelelse ifølge Rolling Stone.

Florian Schneider grundlagde sammen med Ralf Hütter i 1970 Kraftwerk. Foto: Getty Images
Florian Schneider grundlagde sammen med Ralf Hütter i 1970 Kraftwerk. Foto: Getty Images
 

Gruppen anses for pionerer inden for elektronisk musik. De har desuden haft enorm betydning både hiphop, techno og popmusik generelt.

Florian Schneiders interesse for musik startede, da han som ung begyndte at spille fløjte, guitar og violin. Han begyndte siden at eksperimentere med elektronisk musik.

Efter at han udgivet tre album sammen med Ralf Hütter, udgav de i 1974 det ikoniske album 'Autobahn' på et tidspunkt, hvor Kraftwerk var udvidet til en kvartet.

Albummet var produceret udelukkende ved hjælp af synthesizere, og albummet nåede top fem på hitlisterne i både Storbritannien og USA.

Kraftwerks musik blev i de efterfølgende år mere sofistikeret med tilføjelse af trommemaskine og Ralf Hütters karakteristiske stemme.

Kraftwerk har spillet adskillige gang i Danmark. Blandt andet på Roskilde Festival i 2013, hvor de lukkede festivalen med en to timer lang koncert.

Blandt Kraftwerks hovedværker er de fem album, de lavede fra 'Autobahn' i 1974 til 'Computerwelt' i 1981.

Florian Schneider på scenen. Foto: Getty Images
Florian Schneider på scenen. Foto: Getty Images
 

Kraftwerk har foruden stifterne og kernemedlemmerne, Ralf Hütter og Florian Schneider, omfattet talrige andre musikere blandt andre Karl Bartos, Wolfgang Flür og Emil Schult.

Kraftwerk holder til i Düsseldorf, hvor de har produceret og indspillet deres musik i de lokale Kling Klang-studier.

Blandt de mange bands, der er blevet inspireret af Kraftwerk er britiske Coldplay, der har udgivet sangen 'Talk', der er centreret omkring temaet fra Kraftwerk-hittet 'Computer Love' fra albummet 'Computerwelt' fra 1981.

David Bowie-albummet 'Heroes' fra 1977 omfattede det instrumentale nummer 'V-2 Schneider' - opkaldt efter Florian Schneider.

Kraftwerks seneste koncert i Danmark var i 2018, hvor de spillede på Haven Festival i København.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind