For første gang i 34 år: ABBA på scenen sammen

Det legendariske band skrev historie i aftes med optræden i hjembyen Stockholm

ABBA anno 1976 - søndag aften sang de sammen for første gang i 30 år. (Foto: AP)
ABBA anno 1976 - søndag aften sang de sammen for første gang i 30 år. (Foto: AP)

I går var det præcis 50 år siden, at de første frø til succes-bandet ABBA blev sået. Den gang - den 5. juni 1966 - mødes Björn Ulvaeus og Benny Andersson for første gang, og det makkerskab er der som bekendt kommet det ene hit efter det andet ud af siden.

Ikke mindst da Ulvaeus og Andersson fik selskab af Agnetha Fältskog og Anni-Frid Lyngstad og dannede ABBA, skrev de sig ind i musikhistorien.

I 1974 vandt ABBA Eurovision Song Contest, og ingen vinder af verdens største musikkonkurrence har hverken før eller efter været så succesfuld som den svenske kvartet.

Men i starten af 1980'erne var det slut for gruppen, der ikke har optrådt sammen siden 1982. Lige indtil i aftes!

Her var der i anledning af 50-årsdagen arrangeret en stor privat fest på Berns Salonger i Stockholm. Og her skrev ABBA på ny historie. Det skriver Eurovision.tv.

For første gang i mere end 30 år var gruppen samlet på scenen. Det skete da Agnetha Fältskog og Anni-Frid Lyngstad startede med at synge nummeret 'You and I', og mod slutningen af sangen kom også Björn Ulvaeus og Benny Andersson på scenen.

- Den her aften var helt fantastisk. Meget følelsesladet. Vi var på en rejse gennem hele vores historie - frem for alt Benny og Björns. Det var været meget nostalgisk, sagde Anni-Frid Lyngstad i aftes til den svenske avis Expressen.


ABBAS optræden endte i en lang krammer.

Tilbage i januar var de fire tidligere ABBA-medlemmer samlet, da der var premiere på Björn Ulvaeus nye forestilling 'Mamma Mia! The party'.

ABBA optrådte sammen første gang på tv i 1970.  I 1974 vandt de Eurovision Song Contest  med sangen 'Waterloo'. (Foto: AP) Intl. kendte Se billedet: ABBA sammen igen

Den gang var det otte år siden, de var blevet set sammen sidst. Benny Andersson sagde den gang, at en genforening af gruppen formentlig aldrig kommer til at ske.

- Nej, det tror jeg ikke. Men hvad ved jeg. Sådan noget kan jeg ikke svare på. Det er jo mange år siden, at vi stoppede, sagde Benny Andersson den gang.

følge eurovision.tv er ABBA gennem tiden blevet opfordret til at finde sammen igen et utal af gang. Den svenske kvartet skal være blevet tilbud op mod en milliard dollars for en genforening.

28 kommentarer
Vis kommentarer