Forarget Elton John kæmper fangers sag

Stjernen er gået ind i kampen mod uretfærdig behandling af transseksuelle i amerikanske fængsler

Elton John mener, at transsekuelle fanger har 13 gange større risiko for at blive voldtaget end andre fanger. (Foto: Mogens Flindt)
Elton John mener, at transsekuelle fanger har 13 gange større risiko for at blive voldtaget end andre fanger. (Foto: Mogens Flindt)

Transseksuelle fanger har 13 gange større risiko for at blive voldtaget i fængslet end andre fanger, mener den engelske sanger Elton John.

Han er nu gået sammen med den tidligere R.E.M.-frontmand Michael Stipe for at forbedre forholdene for transseksuelle i de amerikanske fængsler. Det skriver Rolling Stone Magazine.

Sheila Farebrother, som er Elton Johns mor, kan ikke lide sin svigersøn, David Furnish. Foto: AP Intl. kendte - 29. mar. 2015 - kl. 18:31 Elton Johns mor: Derfor ser jeg ikke min søn

Baggrunden for Elton John og Michael Stipes protest er nogle sager, der den seneste tid er kommet frem fra et fængsel i den amerikanske delstat Georgia, hvor blandt andre den transseksuelle fange Ashley Diamond blev nægtet hormonbehandling under sit fængselsophold.

- Vi opfordrer staten Georgia til at imødekomme nogle hårdt tiltrængte forandringer i deres fængselssystem, skriver de ifølge magasinet i en fælles officiel udmelding, der bakker op om transseksuelle fanger i den amerikanske delstat.

Se også: Klasseforskel i topmøde

I deres henstilling refererer Elton John og Michael Stipes desuden til en sag fra sidste år, hvor en indsat i et mandefængsel i Georgia ved navn Zahara Green anmodede om beskyttelse efter at være blevet seksuelt forulempet af en anden indsat.

Zahara Green fik nemlig ikke den ønskede beskyttelse men blev derimod efterfølgende tvunget til at dele celle med den mand, som hun netop havde anklaget for at have voldtaget hende.

Se også: Elton John i Tivoli

Se også: Elton John styrter i stol-stunt

- De oplevelser, som Ashley Diamond og Zahara Green har haft, kaster et uforsonligt lys på den brutalitet, tortur og de horrible forhold, som fængsler i Georgia bærer præg af i dag, skriver Elton John og Michael Stipe.

- Transseksuelle kvinder i mandefængsler har rettigheder, som skal beskytte dem mod vold og mishandling i fængslerne, alligevel må de fortsat finde sig i frygtelige uretfærdigheder. Vi må gøre op med den kultur af vold og diskrimination i relation til kønsidentitet og -udtryk, understreger de prominente herrer.

Elton John er desuden grundlægger af organisationen "Elton John aids Foundation", der arbejder for at bekæmpe de frygtede sygdomme HIV og aids. Michael Stipe har længe været en aktiv støtte af organisationen.

Efter ni år som par blev Elton John og hans mand David Funish gift igen. (Foto: AP) Intl. kendte - 22. dec. 2014 - kl. 07:52 Elton John gifter sig - igen

3 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Musik
Seneste i Musik
Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Human Impact: 'Human Impact' (Ipecac-album/Ude 13. marts)
2.The Secret Sisters: 'Saturn Return' (New West-album/Ude 28. februar)
3.Honey Harper: 'Starmaker' (ATO-album/Ude 6. marts)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Andy Shauf: 'The Neon Skyline' (Anti-album/Ude nu)
2.The Wood Brothers: 'Kingdom in My Mind' (Honey Jar-album/Ude nu)
3.Wolf Parade: 'Thin Mind' (Sub Pop-album/Ude nu)
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere