Giganter med vild rekord

The Rolling Stones har ligesom Elvis Presley og Robbie Williams toppet den britiske albumhitliste 13 gange

Mick Jagger. Foto: Ritzau Scanpix/Jean-Paul Pelissier
Mick Jagger. Foto: Ritzau Scanpix/Jean-Paul Pelissier

Rockveteranerne i The Rolling Stones toppede endnu en gang den britiske hitliste fredag. Det har de gjort mange gange før. Men denne gang var det anderledes.

Bandet skrev således historie fredag ved at blive det første band med et nummer et-album i seks forskellige årtier.

Det oplyser Official Charts Company ifølge nyhedsbureauet Reuters.

The Rolling Stones, der blev dannet i London i 1962, strøg direkte ind på førstepladsen med en nyudgivelse af deres album 'Goats Head Soup'. Det blev oprindeligt udgivet i 1973, hvor det også lå nummer et.

The Stones, som bandet ofte refereres til, turnerer fortsat jævnligt, selv om flere af medlemmerne, herunder forsanger Mick Jagger og guitarist Keith Richards, er godt oppe i 70'erne.

Bandet har nu toppet den britiske albumhitliste i alt 13 gange. Det er lige så mange gange som Elvis Presley og Robbie Williams.

Kun The Beatles har med 15 gange ligget nummer et på listen flere gange, oplyser Official Charts Company.

Mundbind med tunge
I onsdags slog The Rolling Stones desuden dørene op for bandets første merchandise-butik i London.

- Hvorfor åbne en butik under pandemien? Det skyldes vores evige optimisme, sagde Mick Jagger i en videomeddelelse forud for åbningen ifølge nyhedsbureauet AFP.

Bandet forventer da også, at mundbind med The Stones' ikoniske logo, der forestiller en mund, som rækker tunge, bliver en bestseller.

Af andet merchandise finder man T-shirts, jakker, vandflasker, notesbøger, paraplyer og pakker med plektre til dem, der ser op til Keith Richards.

Butikken er desuden udstyret med storskærme, der viser optagelser af bandets koncerter gennem flere årtier, mens deres største hits og bluesklassikere sørger for lydtæppet til shoppingen.

Butikken ligger på Carnaby Street i Soho i London.

Der var lang kø, da The Rolling Stones' første merchandise-butik i London åbnede i onsdags. Foto: Tolga Akmen/Ritzau Scanpix
Der var lang kø, da The Rolling Stones' første merchandise-butik i London åbnede i onsdags. Foto: Tolga Akmen/Ritzau Scanpix