I udsøgt selskab: Stor hæder til Metallica

Bandet med den danske trommeslager Lars Ulrich tildeles årets Polar Music Prize 14. juni i Stockholm

Lars Ulrich - stolt af prisen. Metallica giver udsolgt koncert i Boxen i Herning 27. marts. Foto: AP
Lars Ulrich - stolt af prisen. Metallica giver udsolgt koncert i Boxen i Herning 27. marts. Foto: AP

Metalbandet Metallica med den danske trommeslager Lars Ulrich, bliver den ene af to modtagere af den prestigefyldte Polar Music Prize 2018.

Prisen uddeles 14. juni i Stockholm, og den anden prisvinder bliver Afghanistans Nationale Institut for Musik med dets chef, Ahmad Sarmast.

Hver prisvinder modtager en million svenske kroner - ca. 750.000 danske kroner med den nuværende kurs.

Småpenge når det drejer sig om det styrtende rige band, der har solgt millioner af plader og spillet for udsolgte huse og stadion i tre årtier.

Udsøgt selskab
Men bandet er stolte over at være blevet udvalgt.

- At modtage Polarprisen er helt fantastisk, det sætter os i et udsøgt selskab. Det er en godkendelse af alt det, Metallica har stået for i de sidste 35 år. På samme tid føler vi, at vi er i vores storhedstid med mange gode år foran os, lyder det i en kommentar fra Lars Ulrich.

Lars Ulrich har trommet sig til en formue. (Polfoto) INTL. MusikNYT Lars Ulrich rigere end Charlie Watts

Keith Richards gi'r ikke meget for rap og heavy-rock. (Foto: All Over) INTL. MusikNYT Keith Richards ude med riven - igen

Metallica er vant til at modtage hyldest til koncerterne. Foto: AP
Metallica er vant til at modtage hyldest til koncerterne. Foto: AP
 

Guitaristen og sanger James Hetfield er også beæret over at komme i selskab med de andre store navne, der har fået tildelt prisen.

- For mig selv og Metallica er jeg taknemmelig over at få dette som en del af vores eftermæle, vores historie, siger Hetfield.

McCartney første modtager
Polarprisen blev indstiftet af ABBA-bagmanden Stikkan Anderson i 1989. Paul McCartney og den baltiske stat var de første prisvindere.

Siden har berømtheder som Bob Dylan, Sting, BB KIng, Pink Floyd, Elton John, Ray Charles, Stevie Wonder, Paul Simon og Emmylou Harris også været i den svenske hovedstad for at hente prisen.

nationen Spillede Metallica i to timer: Nu kræver A-kassen 16.000 kr

20 kommentarer
Vis kommentarer