Jay Z lider milliontab i musikkrig

Rapstjernens ambitiøse streamingtjeneste Tidal har bunkevis af ubetalte regninger

Jay Z og hustruen Beyoncé, der udgav sit seneste album, 'Lemonade', eksklusivt hos Tidal. Foto: AP
Jay Z og hustruen Beyoncé, der udgav sit seneste album, 'Lemonade', eksklusivt hos Tidal. Foto: AP

Selv om skibet er ladet med tidens største kunstnere som Beyoncé og Madonna på eksklusive kontrakter, må musiktjenesten Tidal sande, at kampen mod musikgiganterne Spotify og Apple er svær.

Det viser et nyt regnskab, samt afsløringer af bunkevis af ubetalte regninger fra musiktjenesten, der er ejet af rapperen Jay Z.

Ifølge Wall Street Journal viser et nyt regnskab, at selskabet har tabt 186 millioner kroner i 2015. Dog er omsætningen også vokset.

Jay Z sagsøgt for 350 millioner kroner

Samtidig skriver det norske medie Dagens Næringsliv, at musiktjenesten har oparbejdet over 1000 ubetalte regninger, heriblandt regninger til musikfestivaler.

Tidal blev opkøbt af den amerikanske rapper i 2015. Tidligere hed tjenesten Wimp og var ejet af det svenske selskab Aspiro.

Med opkøbet proklamerede rapperen, at man gik i krig mod giganterne Spotify og Apple, som ifølge kunstneren udbetalte alt for lidt til de kunstnere, der fik deres musik spillet på tjenesterne.

Med sig om bord fik Tidal en række af tidens mest populære kunstnere, som skrev eksklusive kontrakter med selskabet.

Økonomien er ustabil
På den måde har selskabet forsøgt at skabe større eksklusivitet omkring sin musik og samtidig tvunget brugerne til at betale for et abonnement på tjenesten, hvis de har ville høre de nyeste numre fra eksempelvis Drake, Frank Ocean og Beyoncé.

Ifølge New York Times var netop den seneste albumudgivelse fra Beyoncé i april med til at give Tidal ikke mindre end én million nye prøveabonnenter i den første uge efter pladens udgivelse.

Surt: Kæmpe nedtur for Beyoncé

Men trods det stigende antal brugere (ifølge Tidal selv omkring tre millioner globale brugere i marts) er økonomien altså tilsyneladende ikke stabil i selskabet.

Hovedkonkurrenten, svenske Spotify, har dog også vist løbende underskud, men er samtidig markant større og med langt større vækst.

Selskabet havde i 2015 et samlet tab på en milliard kroner, men havde samtidig opnået 30 millioner abonnenter og en omsætning på 14,5 milliarder kroner i 2015, skriver Music Business Worldwide.

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.