Jethro-manden tjekker 'Little Milton' igen

Ian Anderson har lavet efterfølger til konceptpladen 'Thick as a Brick' hele 40 år efter

Ian Anderson i gang med sit kendetegn, tværfløjten. (Polfoto)
Ian Anderson i gang med sit kendetegn, tværfløjten. (Polfoto)

For 40 år siden udsendte det britiske prog-rock band Jethro Tull-albummet 'Thick as a Brick' - et 40 minutter langt, sammenhængende musikstykke med lyrik i form af et digt, som blev hævdet skrevet af dengang ni-årige Gerald 'Little Milton' Bostock til en digt-konkurrence, som han vandt, men efterfølgende blev diskvalificeret fra.

For at gøre historien så meget mere troværdig - og mange troede på den, jeg selv inclusive - var albummet pakket ind i en regulær avis, The Sct. Cleve Cronicle & Linwell Advertiser, som var fyldt med opfindsomme historier fra lokal-området.

Det var gas
Men det hele var gas - avisen var skrevet af Anderson og et par stykker mere og eksisterede ellers ikke, Gerald Bostock ej heller, og musik og tekst var selvfølgelig leveret af Jethro Tull's frontmand, Ian Anderson.

Her 40 år senere har han nu lavet 'Thick as a Brick 2' med det formål at 'undersøge, hvad der egentlig blev af Gerald Bostock', som Anderson udtrykker det i det nye nummer af Prog magazine..

- Det, der virkelig har tændt mig ved dette projekt, er ideen om, hvad der er sket med nogen i løbet af 40 år. Det handler om mine egne forventninger til livet, og hvad der kunne være sket, hvis jeg havde valgt at følge et andet spor, siger den 64-årige gentleman, der for længst har aflagt sig sit vilde udseende fra ungdommen.

Cancer-behandlinger
Sct. Cleve Cronicle er nu en webside, der faktisk fungerer i virkeligheden, og på cover-gengivelsen kan man læse, at Gerald Bostock, efter en politisk karriere, nu har slået sig ned i Sct. Cleve--området med planer om at skrive en biografi og et teaterstykke om sit farverige politiske liv.

Drengen, der forestillede lille Gerald hedder i virkeligheden Andre C Le Breton, og han har ernæret sig i mange år med et lille pladestudie - 'ikke noget særligt' - i mange år. Ian Anderson førsøgte at få ham fotograferet til coveret af 'Thick as a Brick 2', men Le Breton var ikke frisk nok som følge af eftervirkninger fra cancer-behandlinger.

Verdensturne
I erkendelse af, at albummet først og fremmest er Ian Andersons solo-værk, udsendes det ikke under navnet Jethro Tull, men som 'Jethro Tull's Ian Anderson'. Ingen andre af de originale musikere er med på 2'eren, heller ikke guitaristen Martin Barre, der ellers, som den eneste, har været Ian Andersons sidemand siden 'Stand Up'-albummet i 1968.

Det accepterer Barre, men han forsikrer om, at han er klar igen, 'hvis Ian Anderson ringer'.

Det bliver dog næppe foreløbigt. Først tager Ian Anderson på en verdensturne med musikerne fra pladen, hvor der både vil blive spillet den gamle og nye 'Thick as a Brick' i fuld længde.

Hvad der skal ske bagefter, har Ian Anderson endnu ingen anelse om.

1 af 2 Ian Anderson (tv) i en mere hårfager periode af sit liv. Foto: Zuma Press)
2 af 2 Ian Anderson i gang med sit kendetegn, tværfløjten. (Polfoto)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Pan American: 'A Son' (Kranky-album/Ude 8. november)
2.Underworld: 'Drift Series 1' (Caroline-album/Ude 1. november)
3.The Good Ones: 'Rwanda, You Should Be Loved' (Anti-album/Ude 8. november)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Big Thief: 'Two Hands' (4AD-album/Ude nu)
2.Trentemøller: 'Obverse' (In My Room-album/Ude nu)
3.Allah-Las: 'Lahs' (Mexican Summer-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere