Jimi Hendrix får sit eget museum

Der er rockstjerner, og så er der store rockstjerner. De sidste får måske eget museum...... som nu mr. Hendrix

Rocklegendens fans kan se, hvordan han boede i lejligheden i London-bydelen  Mayfair. (Foto: AP)
Rocklegendens fans kan se, hvordan han boede i lejligheden i London-bydelen Mayfair. (Foto: AP)

27 år var han blot, da han sagde farvel i 1970. Han sov ind på grund af for meget sovemedicin.

Da Jimi Hendrix døde 18. september 1970, var det en af verdens store rockstjerner, som gik bort, og det var samtidig en legende, der blev født.

Der er delte meninger, men der er stadig nogle, som har den opfattelse, at Hendrix var den bedste rockguitarist, som har sat sine fødder på planeten.

- Når Motörhead skulle have solgt flere billetter, ringede de til os og spurgte, om vi ville varme op, fortæller Jesper Binzer fra D-A-D. INTL. MusikNYT D-A-D spillede med Lemmy: Han drak, røg og tog speed

At rockmusik i 2016 ikke ville være, hvor den er nu, hvis det ikke havde været for skilsmissebarnet fra Seattle, der var venstrehåndet, men lærte at spille at spille højrehåndet stratocaster med strengene sat omvendt på.

Under alle omstændigheder var og er Jimi Hendrix så stor, at der nu næsten 46 år efter hans død er åbnet et museum for ham.

Det ligger i en lejlighed på Brook Street nummer 23 i Mayfair i den britiske hovedstad, London.

The Beatles spiller til 'Ed Sullivan Show' i New York i 1964. (Foto: AP) Intl. kendte Afdød Beatle's guitar solgt for formue

Her boede Hendrix og hans daværende kæreste, Kathy Etchingham, fra 1968 til 1969, og lejligheden åbner onsdag som museum over det korte liv for Jimi Hendrix.

Det franske nyhedsbureau AFP har besøgt museet og talt med Kathy Etchingham, der har været med til at indrette lejligheden, som den var, da superguitaristen boede der.

Don Covay startede sin karriere i slutningen af 1950'erne som opvarmning og chauffør for Little Richard. (Foto: Polfoto) INTL. MusikNYT Legendernes hitmager er død

- Det er som at rejse i en tidskapsel, siger hun om museet, der tager sine gæster med tilbage til 'The Swinging Sixties' i London.

Kathy Etchingham, Londons første kvindelige discjockey, har brugt fotografier og hukommelsen for at kunne indrette soveværelset præcist, som det var.

Amy Winehouses forældre, Mitch og Janis, poserer sammen med statuen af deres afdøde datter. Statuen blev præsenteret i går, søndag den 14. september, hvor hun ville være fyldt 31. (Foto: AP) Intl. kendte Afdød sangerinde lever videre som statue

De grammofonplader, han lyttede til, er stablet ved grammofonen. Den akustiske guitar, hvor han øvede riffs, står tæt ved.

Ifølge Newsweek er grammofonen en klassiker fra Bang & Olufsen.

Hendrix-museet er sat i stand og opbygget for knapt 24 millioner kroner. De penge kommer fra de britiske lottopuljer eller private fonde.

Eric Clapton øver hjemme i stuen. (PR Foto) INTL. MusikNYT Eric Clapton: Enden nærmer sig

Tilfældigvis er lejligheden på tredje sal placeret lige ved siden af det hus, hvor komponisten fra det 18. århundrede George Händel komponerede barokmusik.

Besøgende kan nu få billet, så de, hvis de ønsker det, kan besøge både Hendrix's og Händels hjem på samme billet.

Den koster 10 pund. Lige knapt 100 kroner.

Lana Del Rey, der fredag spillede på Northside, ville ønske, at hun var en del af 'Club 27'. (Foto: Per Lange) Intl. kendte Sangerinde: Gid jeg var død

8 kommentarer
Vis kommentarer