'Last Christmas' fylder 30 år

Den ikoniske julesang har rund fødselsdag, men den fik aldrig en førsteplads på den britiske hitliste

Andrew Ridgeley and George Michael har lavet en af historiens mest kendte julesange. (Foto: All Over Press)
Andrew Ridgeley and George Michael har lavet en af historiens mest kendte julesange. (Foto: All Over Press)

I dag er det 30 år siden, at Wham sendte singlen 'Last Christmas' på gaden.

George Michael skrev og producerede sangen, og sammen med makkeren Andrew Ridgeley udødeliggjorde Wham sangen - ikke mindst på grund af videoen, der medfølger.

Her ser man George Michael i snekamp med den kvinde, som knuste hans hjerte sidste jul.

- Sangen kom på et tidspunkt, hvor Wham var det største af det største på popscenen. De havde placeret sig på verdenskortet med 'Wake Me Up', siger DJ'en Dan Rachlin om sangens succes.

Wham sloges dog om at få den mest sælgende julesang i 1984 med bandet Frankie Goes to Hollywood, men begge blev overhalet af Bob Geldorfs Band Aid-sang 'Do They Know It's Christmas?', der vandt briternes hjerter.

(Herunder er videoen, der slog Whams 'Last Christmas')

Whams sang forblev nummer to i England, selv om George Michael dog også har andel i Band Aid-projektet. Og 'Last Christmas' blev nummer et på hitlisterne i en lang række andre lande.

Singlen solgte mere end en millioner kopier og  blev den mest sælgende single på den britiske hitliste som ikke nåede en førsteplads.

Sangen har dog solgt over 600.000 kopier i Japan, og er også blandt de mest spillede julesange i Danmark. Selv om den her både vækker glad genkendelse og afsky. Også hos Dan Rachlin.

- Jeg har det med den sang som med glögg. Jeg kan godt li' den, men efter et par gange er jeg mæt, griner DJ'en.

Vi hører stadig Mariah Careys 'All I Want for Christmas Is You' hver december. (Foto: AP) DK MusikNYT Top ti: Julesangene vi elsker højest

0 kommentarer
Vis kommentarer