Legender takker af efter 50 år

The Grateful Dead spiller deres sidste koncerter nogensinde i næste måned

Når the Grateful Dead spiller deres sidste koncerter i begyndelsen af juli, er det et af de store kapitler i amerikansk rockhistorie, der lukkes. (Foto: AP)
Når the Grateful Dead spiller deres sidste koncerter i begyndelsen af juli, er det et af de store kapitler i amerikansk rockhistorie, der lukkes. (Foto: AP)

En af hjørnestenene i den amerikanske hipppiekultur, The Grateful Dead, lukker og slukker endegyldigt efter 50 år, når de i næste måned spiller deres tre sidste koncerter. De finder sted 3., 4. og 5. juli i Soldier Field i Chicago. På scenen finder man fire af de originale, overlevende medlemmer, Mickey Hart, Bill Kreutzmann, Phil Lesh og Bob Weir, som får selskab af Trey Anastasio (Phish), Jeff Chimenti og Bruce Hornsby, der har arbejdet sammen med bandet siden 1988.

Se også: Sjældent guldfund i rockland

Mere end en halv million fans - de såkaldte Dead Heads  - ventede forgæves i billetkøen til de tre 'Fare Thee Well'-shows, hvilket siger noget om The Gratefuld Deads centrale placering i den amerikanske musikhistorie. Men danske fans skal såmænd ikke ærgre sig over, at de ikke fik hul igennem, for allerede den 6. juli viser Nordisk Film et fire timer langt uddrag af koncerterne ved særforestillinger i fire biografer i København, Aarhus, Odense og Grenå.

Se også: Tag med på landet

Det kombinerede jubilæum og begravelse markeres også med opsamlingsalbummet 'Best Of', der selvfølgelig også kommer på skinnende sort vinyl. 'What a long strange trip it's been' for nu at citere sangen 'Truckin'', der i USA har officiel status som nationalklenodie.

Ekstra Bladets flash!-redaktion er på Facebook. Klik HER, tryk 'like' og følg med i de seneste nyheder om kendte, kongelige, musik, tv og film.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Musik
Seneste i Musik
Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.PK Keränen: 'Serobi Songs' (Playground-album/Ude 31. januar)
2.Jonathan Wilson: 'Dixie Blur' (Bella Union-album/Ude 6. marts)
3.Jackie Lynn: 'Jacqueline' (Drag City-album/Ude 10. april)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.American Football: 'Year One Demos' (Polyvinyl-ep/Ude nu)
2.Sondre Lerche: 'Britney' (PLZ-ep/Ude nu)
3.Beck: 'Hyperspace' (Capitol-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere