Legender takker af efter 50 år

The Grateful Dead spiller deres sidste koncerter nogensinde i næste måned

Når the Grateful Dead spiller deres sidste koncerter i begyndelsen af juli, er det et af de store kapitler i amerikansk rockhistorie, der lukkes. (Foto: AP)
Når the Grateful Dead spiller deres sidste koncerter i begyndelsen af juli, er det et af de store kapitler i amerikansk rockhistorie, der lukkes. (Foto: AP)

En af hjørnestenene i den amerikanske hipppiekultur, The Grateful Dead, lukker og slukker endegyldigt efter 50 år, når de i næste måned spiller deres tre sidste koncerter. De finder sted 3., 4. og 5. juli i Soldier Field i Chicago. På scenen finder man fire af de originale, overlevende medlemmer, Mickey Hart, Bill Kreutzmann, Phil Lesh og Bob Weir, som får selskab af Trey Anastasio (Phish), Jeff Chimenti og Bruce Hornsby, der har arbejdet sammen med bandet siden 1988.

My Morning Jacket - kvintetten med Jim James i centrum når hidtil ukendte højder og dybder. (Foto: ATO) INTL. Album-anm. Sjældent guldfund i rockland

Mere end en halv million fans - de såkaldte Dead Heads  - ventede forgæves i billetkøen til de tre 'Fare Thee Well'-shows, hvilket siger noget om The Gratefuld Deads centrale placering i den amerikanske musikhistorie. Men danske fans skal såmænd ikke ærgre sig over, at de ikke fik hul igennem, for allerede den 6. juli viser Nordisk Film et fire timer langt uddrag af koncerterne ved særforestillinger i fire biografer i København, Aarhus, Odense og Grenå.

Quiet Spring med Morten Aron i front hylder den hjemmerullede countryrock på debutalbummet 'Going Up Your Country. (Foto: PR Foto) DK Album-anm. Tag med på landet

Det kombinerede jubilæum og begravelse markeres også med opsamlingsalbummet 'Best Of', der selvfølgelig også kommer på skinnende sort vinyl. 'What a long strange trip it's been' for nu at citere sangen 'Truckin'', der i USA har officiel status som nationalklenodie.

Ekstra Bladets flash!-redaktion er på Facebook. Klik HER, tryk 'like' og følg med i de seneste nyheder om kendte, kongelige, musik, tv og film.

0 kommentarer
Vis kommentarer