Legendernes hitmager er død

Don Covays sange blev indspillet af Aretha Franklin, Iggy Pop og The Rolling Stones

Don Covay startede sin karriere i slutningen af 1950'erne som opvarmning og chauffør for Little Richard. (Foto: Polfoto)
Don Covay startede sin karriere i slutningen af 1950'erne som opvarmning og chauffør for Little Richard. (Foto: Polfoto)

Don Covay er død i en alder af 76.

Den amerikanske R&B-sanger og sangskriver sov stille ind i lørdags efter i årevis at have kæmpet med invaliderende sygdom forårsaget af et slagtilfælde i 1992.

Don Covay skrev 'Chain of Fools', som souldronningen Aretha Franklin indspillede med stor succes.

Aretha Franklin i New York anno 1961 - kollektion samler stjernestunder fra ikonets unge år. (Polfoto) INTL. Album-anm. En superstjerne fødes

Selv havde Don Covay flere mindre hits i eget navn, men det var stjernerne, der gjorde manden fra South Carolina berømt.

The Rolling Stones fortolkede 'Mercy, Mercy', og Chubby Checker tog 'Pony Time' helt til nummer 1 på den amerikanske hitliste i 1961.

Blandt de mange andre, der indspillede Don Covays sange, er Solomon Burke, Iggy Pop, Bobby Womack og Small Faces.

Allen Toussaint anno 2009 - multitalentet er ikke til at stå for. (Foto: AP/Dave Martin) INTL. Album-anm. Den gamle mester fra New Orleans

Don Covay havde sin storhedstid fra starten af 1960'erne til midt i 1970'erne, og gennem årene samarbejdede han med legender som Jimi Hendrix, Little Richard og Ron Wood.

I 1992 modtog Don Covay pionerprisen fra den amerikanske Rhythm and Blues Foundation.

0 kommentarer
Vis kommentarer