Lemmy i portræt-film: - Jeg har været i seng med 1000 kvinder

I 2010 var Lemmy Kilmister hovedperson i dokumentarfilmen om sig selv. Og Motörhead-frontfiguren har ikke levet et kedeligt liv

Heavy-metal-guden Lemmy. Han elsker uniformer. Men han er ikke nazist.(Foto: CPH: DOX)
Heavy-metal-guden Lemmy. Han elsker uniformer. Men han er ikke nazist.(Foto: CPH: DOX)

I går døde Lemmy Kilmister efter et meget kort sygdomsforløb. Den 26. december fortalte lægerne Motörhead-frontfiguren, at han havde kræft. To dage senere udåndende han 70 år gammel.

Fik kræftbesked to dage før sin død - nu hyldes Lemmy

Selvom det sluttede tidligt og brat, har Lemmy vist ikke noget til gode i livet. Det viser dokumentarfilm 'Lemmy' fra 2010, hvor rock-ikonet selv fortæller om sine vilde eskapader med sprut, stoffer, villige damer - og også om sit forhold til nazimen.

Blandt andet fortæller Lemmy Kilmister med et smil, at han har nedlagt mindst 1000 kvinder gennem tiden.

Rocklegende har mistet stemmen

Filmen berører også Lemmys barndom og hans tidligere år i bandet Hawkind. Her får man blandt andet at vide, at Lemmy voksede op uden sin far.

-Det eneste, min far nogensinde har gjort for mig, er at forlade mig, siger Lemmy i et af filmens følsomme øjeblikke. Og der er igen følelser på spil, da han ikke vil anbefale andre mennesker at leve et rock'n roll-liv som ham selv: Det er et liv, der har dræbt de fleste af mine venner.

Rystende seje Lemmy

Og så bliver vi også præsteret for Lemmys søn, Paul Inder, som han første gang kom i kontakt med, da sønnen kun var seks år gammel. Lemmy havde fået ham på grund af et engangsknald med en kvinde, der ikke rigtig sagde ham noget. Men sønnen tog han til sit hjerte.

En af filmens instruktører spørger Lemmy, hvad han holder mest af i sit hjem, hvor det vrimler fra gulv til loft med Lemmys mange samler-manier lige fra daggerter, sabler, nazi-uniformer og meget meget mere. Og Lemmy vender sig resolut om og peger på sin søn: Det er ham, som jeg holder mest af. Et bevægende øjeblik, en følsom udtalelse fra rockens mest skarpslebne kniv.

Motörhead-forsanger i naziskandale

Resten af filmen er da også ren og skær rå Lemmy, som vi kender ham med en smøg i flaben, en flaske whisky i hånden og sorte sexede kvinder i favnen. Og selvfølgelig ind i mellem dresset up i nazi-uniformer eller uniformer fra Den Amerikanske Borgerkrig.

Jeg er ikke nazist
På et tidspunkt bliver Lemmy direkte spurgt, om han er nazist. Og svaret kommer promte med et glimt i øjet:

-Nej, jeg er fandeme ikke nazist. Jeg har haft seks sorte kærester, så jeg ville nok være den værste nazist i verden. Men jeg er betaget af uniformer, og tyskerne under Den Anden Verdenskrig havde altså de flotteste uniformer, siger Lemmy, der på et tidspunkt i filmen også kører rundt i en tysk kampvogn.

I filmen er der også interviews med Lars Ulrich fra Metallica, skuespilleren Billy Bob Thornton, Alice Cooper, Ozzy Osbourne og mange andre, der bøjer sig i støvet i ærefrygt for den gamle heavy-metal-Gud. Og selvfølgelig er der masser af fed musik, hvor Lemmy som vanligt spiller den højeste bas i verden.

Længe leve Lemmy