Lemmys søn til begravelsen: Jeg vandt far-lotteriet

Den legendariske Motörhead-frontmand blev lørdag hyldet af venner og familie ved stjerne-spækket begravelse i Hollywood

Her kan du blandt andet se Dave Grohl og Slash på talerstolen

Se nogle af de mange flotte ord, Lemmy fik med på vejen, herover artiklen

Ian 'Lemmy' Kilmister fra det britiske rockband Motörhead døde 28. december i sit hjem i Los Angeles, og lørdag aften dansk tid blev ikonet stedt til hvile ved en ceremoni ved Forest Lawn Memorial Cemetery i Hollywood.

I kirken var fuld af venner og familie til Lemmy, der 24. december fyldte 70 år, mødt op for at sige et sidste farvel til sangeren, og Motörheads manager, Todd Singerman, bød gæsterne velkommen ved at erklære ceremonien en hyldest til ikonet.

Den danske trommeslager var hjemme med familien, da han hørte, at Lemmy Kilmister var død. (Foto: AP) INTL. MusikNYT - 30. dec. 2015 - kl. 08:34 Lars Ulrich tager afsked med Lemmy

I Lemmys ånd var urnen formet som hans sorte hat, og den var flankeret af blomster samt billeder af Motöhead.

Som en gimmick havde bandets guitarist, Phil Campbell, som var forhindret i at deltage, sørget for, at der i kirken var lagt en række hvide blomster, som skulle symbolisere en bane speed - en af Lemmys favorit-stimulanser.

Første mand til at holde tale var Lemmys søn Paul Inder, der først lærte sin far at kende, da han var seks år. Sønnen fortalte, at det første møde med faderen fandt sted under en kokainhandel.

Se også: D-A-D spillede med Lemmy: Han drak, røg og tog speed

Paul Inder fortalte videre, at han som barn ikke havde meget faderen at gøre, men senere i livet fandt de hinanden og blev meget tætte.

- Man vælger ikke selv sine forældre. Men jeg vandt lotteriet, da jeg fik Lemmy! Du var perfekt - min helt eget rock and roll-far!, lød det fra den berørte søn, hvilket udløste store klapsalver blandt tilhørerene.

Musikken vil vare ved
Lemmy startede Motörhead i 1975, og bandet blev stilskabende inden for genrerne speed- og thrash-metal.

Til begravelsen blev Lemmy af flere store rockstjerner hyldet fra talerstolen.

- Der er ikke tid nok til at forklare, hvor meget Lemmy betød for mig, og hvor mange fantastiske oplevelser jeg havde med ham, sagde Nirvana-trommeslager og Foo Fighters-frontmand, Dave Grohl, som grådkvalt sluttede sin tale med en skål til idolet og vennen.

Guitar-helten Slash fra det netop gendannede Guns N' Roses spillede i løbet af de sidste 20 år flere gange sammen med Lemmy, og den 50-årige Gibson-vrider var tydeligt berørt, da han indtog talerstolen.

Se også: Lemmy i portræt-film: - Jeg har været i seng med 1000 kvinder

- Lemmy, jeg elsker dig. Vi elsker dig. Hvilket fucking glimrende eksempel på rock and roll! Hans personlighed og musik vil vare ved, lød det fra Slash.

Fucking ægte
Lemmy blev et ikon på grund af sin kompromisløse tilgang til tilværelsen, hvor musikken og livet på landevejen altid kom i første række.

Netop den attitude blev hyldet af Scott Ian fra Anthrax.

- Elvis lærte os, hvordan vi skulle gå klædt, Carl Perkins og Little Richard lærte os, hvordan vi skulle lyde, The Beatles lærte os, at vi kunne skrive vores egne sange. Og Lemmy, det var dig, som lærte os, at vi kunne være fucking ægte! Mange tak!, var meldingen fra Scott Ian, der aldrig havde prøvet at være fuld, før han i sin tid blev drukket under bordet af Lemmy på en bar i England.

Se også: Fik kræftbesked to dage før sin død - nu hyldes Lemmy

Whisky og smøger
Det var ikke kun i kirken, Lemmy lørdag blev hyldet.

På hans stambar, The Rainbow Bar & Grill, i Hollywood, var der dagen lang proppet med fans af sangeren, og også de nærliggende vandhuller The Roxy Theatre og Whisky A Go Go lagde lokaler til de mange fremmødte.

Foran The Rainbow Bar & Grill blev der lagt blomster, smøger og Jack Daniels-flasker, og på barens terrasse var det muligt at skrive en sidste hilsen på et stort billede af Lemmy.

Her ses fans minde Lemmy ved The Rainbow Bar & Grill. (Video: Splash)

I august udsendte Motörhead deres 22. studiealbum 'Bad Magic', der blev modtaget med fine anmeldelser og gik nummer et i Tyskland, Østrig og Finland.

Med Lemmys død er Motörhead officielt blevet opløst.

Paul Inder holdt en rørende tale til faderens begravelse. (Privatfoto/Nicolai Svane)
Paul Inder holdt en rørende tale til faderens begravelse. (Privatfoto/Nicolai Svane)
 

17 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Musik
Seneste i Musik
Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.RVG: 'Feral' (Fire-album/Ude 24. april)
2.Lucifer: 'Lucifer III' (Century Media-album/Ude 20. marts)
3.Flat Worms: 'Antarctica' (Drag City-album/Ude 10. april)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Andy Shauf: 'The Neon Skyline' (Anti-album/Ude nu)
2.The Wood Brothers: 'Kingdom in My Mind' (Honey Jar-album/Ude nu)
3.Wolf Parade: 'Thin Mind' (Sub Pop-album/Ude nu)
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere