Lene var Princes privatkok: Han havde meget specielle behov

Danske Lene Pels Jørgensen var kok for Prince og kom helt tæt på ham. Hun husker ham som en lavmælt, generøs, men også en mand med power

(Foto: Lene Pels Jørgensen)
(Foto: Lene Pels Jørgensen)

Nyheden om supertjernen Princes død, chokerede hele verden verden torsdag aften.

En af de personer, som har været helt tæt på sangeren er danske Lene Pels Jørgensen, som har arbejdet som Princes private kok i to år. Hun har aldrig tidligere udtalt sig til pressen, men fortæller her til Ekstra Bladet, hvordan hun husker ham.

- Han var super generøs, alle skulle have lov til at være der. Han omgav sig med mange fantastiske musikere. Der var altid mange efterspørgsler på mad, når han skulle arrangere store ting for ham og hans mange kendisvenner, siger Lene Pels Jørgensen, som husker ham som en rolig person.

- Han var en meget stille mand. Han var lavmælt. Jeg skulle ofte helt tæt på ham for at kunne høre, hvad han sagde. Samtidig var han også en mand med power. Det kunne man mærke, hvis han eksempelvis skulle optræde til Super Bowl. Han havde karisma og power. Han vidste nøjagtigt, hvad han ville have, siger eks-kokken.

Artiklen fortsætter under videoen

Hvilken mand var det, verden mistede torsdag? Se med i Ekstra Bladets mindeudsendelse om Prince

Foto: AP INTL. MusikNYT Obama: Prince var en af de mest begavede musikere

INTL. MusikNYT Prince forsøgt genoplivet: Fundet død i elevator

Sund mand
Lene Pels Jørgensen boede sammen med sangeren i flere forskellige hjem i de to år, hun arbejdede for ham. Her oplevede hun en mand, som var meget opsat på at holde sig sund.

- Han havde nogle meget specielle behov. Han var selvfølgelig interesseret i at være i topform, så han kunne performe godt. Jeg skulle holde ham på en sund diæt, og jeg lavede mad til ham på alle tider af døgnet, siger den tidligere kok.

Prince var vegetar - dog ikke fuld vegetar, fortæller hun. Og det skete tit, at han bestilte mad og blandt andet fisk ude fra, som blev fløjet ind i landet.

Det overrasker hende derfor også, at stjernen og hendes tidligere arbejdsgiver døde som bare 57 år gammel.

- Det var et specielt rockstjerneliv. Der var ikke tale om stoffer, ligesom han heller ikke var bøsse, selvom der spredte sig rygter om det. Han omgav sig med mange smukke kvinder, siger Lene Pels Jørgesen.

Artiklen fortsætter under videoen

Fra fans på gaden til Præsident Obama ombord Airforce One: Se hvordan amerikanerne reagerer på musikikonet Princes' død. (Video: AP)

Elskede mad
Et af Lenes Pels Jørgensens stærkeste minder med sangeren er til en mindre koncert med omkring 400 tilskuere.

- Han annoncerede ofte koncerter klokken ti om aftenen og ville så spille klokken tolv et eller andet lille sted. Og på et tidspunkt var der en koncert, hvor der kun kunne være 400 mennesker. Det var en af de få gange, jeg var med som tilskuer, husker den tidligere kok.

Og bedst som stjernen spillede op til dans, stoppede han pludselig op og fik øjenkontakt med Lene. Han fumlede lidt rundt i sangteksterne, hvilket undrede privatkokken.

- Han har så siden fortalt mig, at han simpelthen ikke kunne huske sangen, han skulle synge, fordi det eneste, han kunne tænke på, var mad. Det har han også fortalt til andre bagefter, fortæller Lene Pels Jørgensen.

Lene Pels Jørgensen er tilbage i København, hvor hun har lagt kendis-kokkelivet bag sig. Lige nu søger hun penge til en film, hun er ved at skrive om integration. Det er et noget andet liv end livet med en global stjerne som Prince, men også spændende.

- Jeg har været filmmaker i mange år, men det her er mit eget projekt. En meget aktuel, men også kontroversiel film, fortæller ekskokken, som netop har søgt penge hos Det Danske Filminstitut.

1 af 2 (Foto: Lene Pels Jørgensen)
2 af 2 (Foto: Lene Pels Jørgensen)
56 kommentarer
Vis kommentarer