Linkin Park-forsanger død

Forsangeren fra rockbandet Linkin Park er fundet død

Chester Bennington Foto: AP
Chester Bennington Foto: AP

Se billederne: Her bliver Medina stoppet af politiet

Chester Bennington, der er forsanger i bandet Linkin Park, er fundet død i sin lejlighed i Los Angeles torsdag morgen. Han blev 41 år og efterlader sig kone og seks børn. Dødsfaldet bekræftes af talsmand Brian Elias overfor nyhedsbureauet AP.

Det bekræfter politiet i LA County til nyhedsbureauet AP ligesom Chester Benningtons bandkollega Mike Shinoda bekræfter det på sin officielle Twitter-profil.

Kæmpet længe
Forsangeren har kæmpet med alkohol og stoffer i årevis, og har tidligere udtalt, at han har overvejet selvmord. Og netop det skulle være dødsårsagen.

Linkin Park er blandt andet kendt for kæmpe hits som 'Numb' og 'What i've done', der blev spillet i nullerne på mange teenageværelser. Og bandet har solgt 50 millioner albums. 

I gang med turne
Linkin Park er lige nu i gang med sin syvende turne. Den hedder ’One More Light Tour’ og bliver afholdt i forbindelse med bandets seneste album, der blev udgivet i februar i år.

Turneen begyndte i maj og skal efter planen have 54 stop rundt omkring i hele verden. Bandet har allerede været forbi Sydamerika og er netop blevet færdige med den europæiske del. Linkin Park kom ikke til Danmark under denne turne, men var forbi Frankrig, Tyskland, Italien og en håndfuld andre europæiske lande.

Fakta om Linkin Park

Rockbandet blev dannet i 1996 og stammer fra Agoura Hills i Californien i USA.

Efter frontmand Chester Benningtons død består det af følgende medlemmer: Den anden frontfigur og rapper Mike Shinoda, guitarist Brad Delson, bassist Dave Farrell, trommeslager Rob Bourdon og Joe Hahn.

Linkin Park blander det såkaldte nu metal og rap, og bandet slog igennem med albummet ’Hybrid Theory’ i 2000, hvor man kan høre den voldsomt populære single ’In the End’.

Bandets mest lyttede sange på musiktjenesten Spotify er ’Numb’, ’Heavy (feat. Kiiara), ’Numb / Encore’ og ’What I’ve Done’.

Linkin Park har i alt udgivet syv album: 'Hybrid Theory' i 2000, ’Meteora’ i 2003, ’Minutes to Midnight’ i 2007, ’A Thousand Suns’ i 2010, ’Living Things’ i 2012, ’The Hunting Party’ i 2014 og ’One More Light’ i 2017.

Ifølge planen er den næste koncert 27. juli i Mansfield i Massachusetts. Det er efter planen bandets første koncert i Nordamerika i forbindelse med denne turne.

Ifølge Setlist.fm sluttede Linkin Park af med at spille ’In the End’ og ’Faint’ under den sidste koncert i europadelen af turneen i Birmingham 6. juli, inden ekstranumrene blev udført.

Få hjælp ved selvmords-tanker

Det hjælper at få sat ord på de svære tanker og følelser, man nogle gange får i livet.

Hos Livslinien kan du - alle årets dage fra klokken 11 til 05 - få en rådgivende samtale. Du er anonym og må gerne ringe flere gange.

Telefonnummeret er 70 201 201. Du kan også chatte og skrive til Livslinien her.

Børnetelefonen kan også hjælpe. Ring til dem på 116 111. Du kan også skrive og chatte med Børnetelefonen her

Stjernerne sørger
Flere store stjerner som sangerinden Rihanna og talkshow-værten Jimmy Kimmel har allerede vist deres sorg over tabet af Bennington. Derfor vælter det nu med Tweets og Instagram-billeder, hvor kendte udtrykker deres medfølelse med Linkin Park-forsangerens efterladte.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.