Annonce:
Annonce:

Lukas Graham: - Folk misforstår og tror, at jeg er en arrogant stodder

Med et hav af priser i baggagen, er det danske band Lukas Graham klar til at erobre USA

Lukas Graham er klar til at indtage USA. (Foto: Philip Davali)
Lukas Graham er klar til at indtage USA. (Foto: Philip Davali)
Annonce:
Følg Musik
Følg INTL. MusikNYT

Her hjemme har danskerne længe vidst, at der var mere end bare et enkelt hit i bandet Lukas Graham. Med sange som 'Mama Said', 'Happy Home' og '7 Years' har de fire medlemmer cementeret deres status på den danske stjernehimmel, og nu er bandet klar til at erobre nye territorier.

Deres danske succes, der blandt andet er udmundet i et hav af statuetter og udsolgte koncerter, betyder, at de tør tro på, at de kan klare det svære spring til det amerikanske musikmarked, hvor de så småt begynder at gøre sig bemærkede.

Lukas Graham til USA-talkshow

- Det med at tage til USA med tre DMA-priser, fire Gaffa-priser, to gange udsolgt Forum og bare en hel masse opbakning hjemmefra, det betyder utroligt meget for os, fortæller Lukas Graham Forchhammer, der sammen med resten af bandet senere på ugen skal  på besøg hos Conan O'Brien (amerikansk talkshowvært, red.).

Annonce:

Bandet skal, som de tidligere har afsløret, spille sangen '7 Years' i Conan O'Briens talkshow 'Conan', der bliver sendt i tv torsdag aften i USA. En stor opgave, men også en kæmpe mulighed for at nå ud i de amerikanske stuer.

- Man er lidt mere tryg, når man ved, at baglandet støtter en og tror på en. Det betyder, at når vi skal spille det talkshow, ved vi, at vi har noget at byde på, siger trommeslager Mark Falgren.

Lukas Graham tjener 184.000 om måneden

- Det er en vild følelse af at komme ind på en scene i USA og skulle overbevise 150 mennesker. De har hørt '7 Years' og nogle har måske hørt 'Mama Said', men det er det, siger Lukas Graham Forchhammer.

Men faktisk betyder det ikke alverden, hvor mange mennesker, der står i salen, når drengene spiller. Det handler nemlig om den grundlæggende indstilling til det at stå på scenen.

Annonce:

- Lige så meget respekt, vi har for vores publikum, lige så meget vil vi skide dem et stykke. Folk misforstår og tror, at jeg er en arrogant stodder, når jeg siger det, men faktum er bare, at jeg kun synger til Magnus, Mark og Kasper (bandmedlemmerne i Lukas Graham, red.), forklarer Lukas Graham.

- Det er jo fordi vi synger og spiller for hinanden, at det virker for publikum, og så er det nemlig ligegyldigt, om der står 150 mennesker eller 10.000, siger han.

Derfor havde Lukas Graham reklametøj på til DMA

Samtidig er succesen på ingen måde blevet en sovepude for bandet, der gør meget ud af at evaluere hver gang, de har spillet en koncert. Det er også med til at holde dem på tæerne.

- Jeg tror aldrig, vi har haft et show, hvor vi ikke har sat os ned og snakket om det, efter vi gik af scenen. Vi har måske spillet 300-400 shows de seneste fire år, og hver gang sidder vi og evaluerer, hvad der er gået godt og, hvad der er gået skidt. Vi har aldrig taget det for givet, fortæller Magnús Larsson, der spiller bas i bandet.

Han bliver bakket op af Lukas Graham.

Annonce:

- Modsat mange musikere så ved vi godt, at vi står på scenen, fordi publikum står i salen. Der er mange, der siger, at publikum står i salen, fordi de står på scenen, men sådan fungerer verden ikke. Hvis du et røvhul og laver dårlige sange, så kommer de ikke til dine shows.

Tårevædet Lukas Graham overrasket af mor

- At der står 10.000 mennesker i Forum to aftener, det må jo være tegn på, at vi har gjort vores job godt nok, siger Lukas Graham Forchhammer, der derfor er fuld af selvtillid inden bandets USA-eventyr:

- Vi skal nok vise Danmark, at der er et nyt format, når vi kommer hjem med et par Grammyer, siger han med et smil.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: