Macca samler de fede sange

'Pure McCartney' er titlen på kommende kollektion med den legendariske Beatle

Paul McCartney - still going strong. (Foto: AP)
Paul McCartney - still going strong. (Foto: AP)

Paul McCartney har et nyt og stort opsamlingsalbum i støbeskeen.

10. juni udkommer 'Pure McCartney' (en titel 'løftet' fra Tim Christensens cd/dvd med 'Ram'-koncerten for nogle år siden) i flere udgaver - en fire-dobbelt cd-boks med 67 sange, et dobbelt cd-sæt med 39 numre og en fire-dobbelt vinyl-version med 41.

Samlingen byder på en rundgang i McCartneys udgivelser efter The Beatles, og de har ikke været mindre succesrige med bl.a. ni førstepladser i USA og 18 Top 10-hits i Storbritannien.

Sir Paul McCartney rullede sig ud i fin stil, da han gæstede Orange Scene på Roskildefestivalen i 2015. Foto: Per Lange Filmnyheder Paul McCartney i Pirates Of The Caribbean

Coveret til det nye opsamlings-sæt. (PR Foto)
Coveret til det nye opsamlings-sæt. (PR Foto)
 

Blandt de selvvalgte Macca-sange er 'Live and Let Die', 'Say Say say' (duet med Michael Jackson), 'Mull of Kintyre', 'Ebony and Evory' (duet med Stevie Wonder), 'Silly Love Songs', 'No More Lonely Nights' og 'Queenie Eye'.

Paul McCartney og John Lennon under en pladeindspilning i Abbey Road-studiet i London i 1968. (Foto: AP) INTL. MusikNYT McCartney kræver Beatles-sange tilbage

'Jeg og mit team fik ideen med at lave en kollektion af mine sange med intet andet for øje, end at det skulle være sjovt at lytte til. Måske nydt under en lang køretur, eller en aften derhjemme, eller et party med venner. Det gør mig glad - og ofte forbløffer mig - at jeg har været involveret i at skrive og indspille så mange sange, alle forskellige fra de andre. Men på min næste lange køretur vil dette være soundtracket til min rejse', hedder det fra popikonet.

1 af 2 Paul McCartney med den opretstående bas, som originalt tilhørte Elvis-bassisten Bill Black. (PR Foto)
2 af 2 Paul McCartney - still going strong. (Foto: AP)
7 kommentarer
Vis kommentarer