McCartney-guitarist død

Nordirske Henry McCullough, der var med i Wings i starten af 70'erne, blev 72

Henry McCullough bagerst i midten i sin tid med Paul McCartney og Wings. (AP Photo)
Henry McCullough bagerst i midten i sin tid med Paul McCartney og Wings. (AP Photo)

Guitaristen Henry McCullough, der spillede med i Paul McCartneys Wings i starten af 70'erne, er død, skriver Beatles-medarbejderen Tony Bramwell på Facebook.

Henry McCullough var med i Wings under indspilningen af albummet 'Red Rose Speedway' i 1972 og under den efterfølgende turne i Europa.

Paul McCartney - ikonet giver udsolgt koncert i Jyske Bank BOXEN i Herning 27. juni. (Foto: All Over) INTL. MusikNYT McCartney efter Beatles: Jeg begyndte at drikke

Han valgte dog selv at træde ud umiddelbart før, Wings tog til Afrika for at indspille 'Band on the Run'-pladen, der betragtes som et mesterværk.

Ramt af hjerteanfald
Grunden var musikalske uoverensstemmelser. Han har dog senere sagt, at det ikke var det smarteste karriere-træk at foretage sig.

Før Wings var han medlem af Joe Cockers Grease Band. Han spillede også i Spooky Tooth, ligesom han var guitarist på den originale indspilning af 'Jesus Christ Superstar'.

Henry McCullough - nordireren spillede med Paul McCartney i Wings i første halvdel af 1970'erne. (Foto: Pr-foto) INTL. MusikNYT Topguitarist svært hjerneskadet

I 2011 fik han udsendt solo-albummet 'Unfinished Business', men i 2012 blev han ramt af et hjerteanfald, og siden havde han helbredsproblemer.

Henry McCullough blev 72 år.

9 kommentarer
Vis kommentarer