Metallica ærer Paris-ofre med album

Overskuddet fra rockbandets kommende live-album skal gå til overlevende og pårørende til de dræbte

Albummet kommer til at bestå af ni sange, der alle er optagelser fra en Metallica-koncert på Le Bataclan i 2003. (Foto: AP)
Albummet kommer til at bestå af ni sange, der alle er optagelser fra en Metallica-koncert på Le Bataclan i 2003. (Foto: AP)

Det verdenskendte amerikanske rockband Metallica, som har danske Lars Ulrich på trommer, har onsdag offentliggjort, at det snart udgiver et live-album til ære for de personer, der blev dræbt i voldsomme angreb i november i Paris.

Sangene på pladen er alle optaget på spillestedet Le Bataclan i den franske hovedstad. Det var her, 90 mennesker mistede livet, da selvmordsbombere skød omkring sig og detonerede bomber under en koncert med Eagles of Death Metal.

I alt mistede 130 mennesker livet i flere koordinerede angreb 13. november i Paris.

Jesse Hughes er forsanger i det amerikanske rockband Eagles of Death Metal. (Foto: AP) INTL. MusikNYT - 17. feb. 2016 - kl. 06:10 Eagles of Death Metal spillede følelserne ud i Paris

Albummet får titlen 'Liberte, Egalite, Fraternite, Metallica! - Live at Le Bataclan. Paris, France - June 11th, 2003' med henvisning til Frankrigs nationalmotto 'frihed, lighed og broderskab'.

Pladen udkommer 16. april, hvor den såkaldte Record Store Day holdes verden over. I årets udgave er Metallica-medlemmerne udpeget til ambassadører, og folkene bag Record Store Day har også sagt, at man i år vil fokusere ekstra på relationerne mellem musikelskere i Frankrig og USA.

Overskuddet fra live-indspilningen skal gå til initiativet Give for France, der samler penge til overlevende og pårørende til folk, der har mistet deres liv i tragedien på Le Bataclan.

Albummet kommer til at bestå af ni sange, der alle er optagelser fra en Metallica-koncert på Le Bataclan i 2003.

Metallica har tidligere sagt, at bandet vil udgive et album med nye sange i år eller tidligt næste år. Det er første gang siden 2008-udgivelsen 'Death Magnetic'.

12 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Musik
Seneste i Musik
Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.D-A-D: 'A Prayer for the Loud' (Mermaid-album/Ude 31. maj)
2.Black Mountain: 'Destroyer' (Jagjaguwar-album/Ude 24. maj)
3.Buddy & Julie Miller: 'Breakdown On 20th Ave. South' (New West-album/Ude 21. juni)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Tue Track: 'It Crawled Outta My Hand, Honest!' (72 Voksenmusk-ep/Ude nu)
2.Drugdealer: 'Raw Honey' (Kemado-album/Ude nu)
3.The Tallest Man On Earth: 'I Love You. It's a Fever Dream' (Birds-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere