Metallica før Royal Arena: Vi er skide ligeglade!

James Hetfield cementerer gruppens grundholdning, inden legenderne rammer Amager

Sanger James Hetfield i spidsen for Metallica under en koncert i sin hjemby, Los Angeles, tidligere på sommeren. Foto: AP
Sanger James Hetfield i spidsen for Metallica under en koncert i sin hjemby, Los Angeles, tidligere på sommeren. Foto: AP

Metallicas politik har i årevis været ikke at udtale sig om politik.

Og den holdning understreger bandets frontmand, James Hetfield, på sin vis i et koncertklip fra Canada, som Metallica offentliggjorde i går.

Konge! Metallica sprængte Royal Arena

Forud for lørdagens udsolgte koncert i Royal Arena siger James Hetfield:

-  Vi bliver nødt til at slå en ting fast: Metallica er skide ligeglade!

- Vi er skide ligeglade med forskellene her i aften. Vi interesserer os for lighederne. Vi er ligeglade med, hvem du stemte på, hvad du spiser, donerer til, hvem du vil gifte dig med. Vi er ligeglade med, hvilken hudfarve du har - alt det lort.

- Vi bryder os om, at alle er her i aften og fejrer livet med livemusik. Er I med os?

Se klippet her

Sangeren kom med erklæringen for et par uger siden under en koncert i Vancouver, før Metallica spillede klassikeren 'For Whom the Bell Tolls'.

Gigantisk verdensturné
Metallegendernes danske trommeslager, Lars Ulrich, har enkelte gange modsat sig Metallicas principper og alligevel udtalt sig om politik.

Verdensstjernen, der bor i San Francisco, kritiserede Donald Trump i mexicansk tv i marts, og til Ekstra Bladet fortalte han i september i fjor, at han overvejede at flytte hjem, hvis Donald Trump vandt valget. 

Lars Ulrich: Jeg flytter hjem hvis...

Lørdagens koncert i Royal Arena er i øvrigt udskudt fra 5. februar, hvor James Hetfield var for syg til at gå på scenen.

Weekendens show på Amager er samtidig europæisk turnépremiere for Metallica, hvis jordomrejse fortsætter helt frem til maj og blandt andet inkluderer en udsolgt koncert i Boxen i Herning 27. marts.

Kvartetten tilbragte sommeren i Nordamerika på en stadionturné, hvor Volbeat var blandt opvarmningsbandsne.

Historiske Volbeat: Masser af stjerner!

Lars Ulrich var gæst hos Volbeat på et par ekstranumre, da sjællænderne i lørdags fyldte Parken.

Tidligere på ugen offentliggjorde Metallca, at gruppen genudgiver hovedværket 'Master of Puppets' i adskillige restaurerede udgaver 10. november.

Lars Ulrich er tilbage i den danske hovedstad, hvor trommeslageren blev født i 1963. Foto: AP
Lars Ulrich er tilbage i den danske hovedstad, hvor trommeslageren blev født i 1963. Foto: AP