Metallica har kvajet sig 'katastrofalt'

Eksperter hævder, at gruppen de senere år har mistet penge på fejlslagne projekter

Lars Ulrich og Metallica er efter sigende tvunget til at tage på indbringende turnéer til Europa hver sommer. (AP)
Lars Ulrich og Metallica er efter sigende tvunget til at tage på indbringende turnéer til Europa hver sommer. (AP)

Metallica har truffet 'katastrofale' økonomiske beslutninger de seneste år. Det udtaler forfatterne til en aktuel bog om det verdenskendte metalband.

Paul Brannigan og Ian Winwood, der for nyligt udsendte Metallica-bogen 'Into the Black', siger til sitet The Weeklings, at den amerikansk-danske gruppe 'formentlig har mistet flere penge, end de har tjent' siden 2010.

Metallica har ifølge forfatterne sat penge til på både bandets egen festival Orion samt filmen 'Through the Never', der kostede 32 millioner dollar (omkring 200 millioner kroner) og som tilsyneladende kun tjente en beskeden del af pengene ind igen.

Lars Ulrich og resten af Metallica har spenderet omkring 100 millioner kroner på ny film om gruppen. (Foto: Anthon Unger) INTL. MusikNYT Lars Ulrich trues af millionflop

Paul Brannigan og Ian Winwood forklarer, at Metallicas udgifter til  blandt andet medarbejderlønninger tvinger gruppen på lukrative sommerturnéer til Europa hver sommer.

Metallicas danske trommeslager Lars Ulrich er stærkt involveret i kvartettens økonomiske beslutninger. Til sitet The Quietus har Lars Ulrich tidligere udtalt følgende om risikoen for, at 'Through the Never' gav underskud:

- I medierne for tiden handler det meget om ’Hvad kostede det? Hvad fik de tilbage? Var det en succes?’. Det er lidt mere kompliceret end som så, og det interesserer mig ikke at se sådan på det. Det her er et nyt kapitel i Metallicas karriere, og jeg er sikker på, at hvis vi ikke tjener alle pengene ind, så gør vi det nok i salg af T-shirts om syv år.

Metallica til premiere på 'Through the Never', der blev et markant flop. (Foto: AP)
Metallica til premiere på 'Through the Never', der blev et markant flop. (Foto: AP)

Metallica arbejder stadig på opfølgeren til deres seneste reelle studiealbum, 'Death Magnetic', der udkom i efteråret 2008.

James Hetfield og Lars Ulrich fra Metallica, der savnede det sidste. (Foto: Anthon Unger) Koncert-anm. Heavyhygge med Metallica

Veteranerne drager vanen tro på europaturné til sommer, men efter de senere år at have optrådt i Horsens og Roskilde, så ser det ikke ud til, at de besøger Danmark i år.

Nærmeste stop er Ullevi Stadion i Gøteborg lørdag 22. august.

1 af 2 Paul Brannigan og Ian Winwood udsendte for nyligt 'Into the Black', der er parrets anden bog om Metallica.
2 af 2 Lars Ulrich og Metallica er efter sigende tvunget til at tage på indbringende turnéer til Europa hver sommer. (AP)
97 kommentarer
Vis kommentarer