MGP-stjerne død

Jahn Teigen, der medvirkede i det norske Melodi Grand Prix hele 14 gange, er død

Jahn Teigen blev 70 år gammel. Foto: Odd Steinar/Ritzau Scanpix
Jahn Teigen blev 70 år gammel. Foto: Odd Steinar/Ritzau Scanpix

Den norske melodigrandprix-stjerne Jahn Teigen døde mandag aften på Ystad Sygehus i Sverige.

Det oplyser hans manager, Trond Lie, til nyhedsbureauet NTB.

Han blev 70 år gammel.

Ifølge manageren er Teigens familie i sorg, og derfor har de på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til dødsfaldet.

Jahn Teigen efterlader sig datteren Sara Skorgan Teigen, der er 35 år. Datteren har han sammen med sin ekskone, Anita Skorgan.

Det var storfavoritten Ulrikke, der lørdag løb med sejren - trods det store kaos. Foto: Tore Meek/Ritzau Scanpix Film, tv & radio Kæmpe skandale til Melodi Grand Prix

Gammel kending i MGP
Jahn Teigen har medvirket i det norske Melodi Grand Prix hele 14 gange, mens han har været med i Eurovision tre gange. Det gør ham til den norske artist, der har medvirket i det norske Melodi Grand Prix flest gange.

De seneste par år har han boet på en gård i Ystad, Sverige, hvor han har levet en tilbagetrukken tilværelse udenfor mediernes søgelys.

Jahn Teigen var med i Eurovision første gang i 1978 og derefter igen i 1982 og 1983. Hans første bidrag til den internationale musikkonkurrence var sangen 'Mil efter mil'. Sangen fik ikke et eneste point og var det første Eurovision-bidrag nogensinde, der fik nul point efter indførelsen af det nuværende pointsystem, som blev indført i 1975.

Heldigvis gik det langt bedre for Teigen i 1982 og 1983, hvor duetten 'Adieu' sammen med hans daværende hustru, Anita Skorgan, og 'Do Re Mi' fik henholdsvis 40 og 53 point.

Christopher udskyder sin turné i Kina på ubestemt tid. Foto: Per Lange DK MusikNYT Dropper turné i Kina

Teigen var en anerkendt sanger og sangskriver i Norge, hvor han har vundet flere priser. Blandt andet modtog han den anerkendte pris Spellemannprisen i 1983 og igen i 2009.

Han har desuden blandt andet medvirket i bandene Lions of Judea og Popol Vuh.