Mick og Keith: Et bittert ægteskab

Rullestenene kom på kant i 80'erne, og sammenholdet er aldrig genoprettet, hedder det i ny bog

Mick Jagger og Keith Richards har et stormfuldt forhold gennem mange år. (Foto: AP)
Mick Jagger og Keith Richards har et stormfuldt forhold gennem mange år. (Foto: AP)

De er et af de to største makkerpar i rockens historie og har stået side om side på scenen og i pladestudiet i mere end 50 år.

Men det, der en gang var et tæt venskab mellem Mick Jagger og Keith Richards, er nu mere et forretnings-samarbejde, fremgår det af en ny bog, ''The Sun and the Moon & The Rolling Stones', som den tidligere Rolling Stone-skribent Rich Cohen står bag.

Mick Jagger i front for The Rolling Stones i Havana. (Foto: AP) INTL. MusikNYT Stones gav historisk koncert i Cuba

Bogen er ikke udkommet endnu, men et kapitel har været offentliggjort i magasinet Vanity Fair, og det afslører, at det er et regulært penge-spørgsmål, der holder makkerskabet kørende.

Mick og Keith er langt fra tidligere tiders venskab. (AP Photo)
Mick og Keith er langt fra tidligere tiders venskab. (AP Photo)
 

Mundhugges
'Mick og Keith indså, at de ikke kunne tjene det samme alene, som de kunne som band', skriver Cohen, der deltog på en Stones-turne i 1994 og senest har arbejdet med Mick Jagger med HBO-serien 'Vinyl'.

'De er som et bittert ægteskab, der holder sammen for børnenes skyld. Bortset fra, at børnene nu er voksne. Men måske er børnene pengene. Ligegydigt hvad: Fyre, der engang elskede hinanden, gør nu ikke andet end mundhugges'.

Mick Jagger har det rart med at gå i sin afdøde kærestes design. (AP Photo) INTL. MusikNYT Mick Jagger i afdød kærestes tøj

Ifølge forfatteren opstod problemerne, da Jagger i midten af 80'erne havde ambitioner om at blive solo-star og hellere ville turnere på ryggen af solo-pladen 'She's the Boss' end med Stones-holdet.

Rent skuespil, hævder forfatteren. (AP Photo)
Rent skuespil, hævder forfatteren. (AP Photo)
 

Rent skuespil
Keith Richards blev tosset, og selvom de blev forsonet i 1988 - og Rolling Stones blev samlet igen til en endeløs række, uhyre velbetalte turneer, er det aldrig lykkes at genskabe den oprindelige kemi.

Bedre blev det ikke, da Keith i 2010 udgav sin selvbiografi, 'Life', hvor han næppe gjorde sangeren lykkelig ved at at påstå, at han havde 'en lille pjovert'.

Bill Wyman under en koncert i Tyskland i efteråret 2014. (Foto: Polfoto) INTL. MusikNYT Ex-Rolling Stone har prostata-kræft

'Med andre ord: Når du ser Mick og Keith læne sig mod hinanden på scenen som Butch og Sundance, så er det rent skuespil', hedder det..

1 af 2 Stones gav forleden for første gang koncert i Havana, Cuba. (Foto: All Over)
2 af 2 Mick Jagger og Keith Richards har et stormfuldt forhold gennem mange år. (Foto: AP)
3 kommentarer
Vis kommentarer