Musikfestivals bagmand står til 10 års fængsel

Billy McFarland, hvis stort anlagte Fyre Festival faldt totalt fra hinanden sidste forår, kan nu se frem til lang tid bag tremmer

Den opsigtsvækkende skandale omkring Fyre Festival trak sidste forår overskrifter verden over. Og det ser ikke ud til at være slut.

Nu har bagmanden, Billy McFarland, erklæret sig skyldig i bedrageri og står til en fængselsdom på op mod 10 år. Han kan samtidig se frem til an bøde i millionklassen. Det skriver blandt andre den britiske avis The Guardian og amerikanske NPR.

- Jeg fortryder dybt mine handlinger. Og jeg undskylder over for mine investorer, mit hold, min familie og de støtter, jeg har svigtet, sagde Billy McFarland tirsdag i retten i New York og fortsatte:

- Jeg undervurderede groft, hvad det kræver at holde en festival af denne størrelse.

Billy McFarland er tiltalt for at have præsenteret investorer for falske dokumenter, da han rejste en million dollar - omkring seks millioner kroner - til festivalen, der blev promoveret meget på sociale medier.

Lillebror Michael, farmand Paul Sr. og storebror Paul Jr. Foto: All Over Kendte Fyret, fallit og fordrukken - Sådan er det gået gutterne fra 'American Chopper'

Der var ikke meget luksus over den kollapsede Fyre festival. Foto: All Over
Der var ikke meget luksus over den kollapsede Fyre festival. Foto: All Over
 

Billy McFarland her med armen om en pige. Foto: Madison McGaw/BFA/REX/All Over Press Event & Kultur Skandaløs luksusfestival kollapsede: Nu er arrangøren anholdt

Ekstremt eksklusiv
Festivalen blev solgt som en ekstremt eksklusiv festival afholdt på en lille ø i Bahamas. Deltagerne havde hver betalt op til 90.000 kroner for at deltage.

Men alt gik i koks. De ankomne unge landede til kaos og kunne ikke slippe væk fra øen igen, da der ikke var fly nok.

Festivaldeltagerne skulle have hørt blandt andre Blink 182 og Disclosure, mens der blev drukket dyr champagne på stranden.

Men det, der mødte dem, var, at Blink 182 havde aflyst, teltene var efterladte nødhjælpstelte, og maden var mere eller mindre ikkeeksisterende.

Der var heller ingen vand. Der var også rapporter om vilde hunde, som truede gæsterne på stranden.

INTL. MusikNYT Tragikomisk katastrofefestival nægter at give op: Prøver igen næste år

Festivalen blev promoveret via sociale medier, men da den skulle stå sin prøve, gik alt galt. Foto: All Over
Festivalen blev promoveret via sociale medier, men da den skulle stå sin prøve, gik alt galt. Foto: All Over
 

Helt knust
På Twitter sammenlignede flere gæster situationen med filmserien 'Hunger Games' og klassikeren 'Fluernes Herre', hvor en gruppe børn på en øde ø ender i alles kamp mod alle.

- Vi er blevet låst inde uden aircondition, uden mad og uden vand, skrev gæsten Lamaan Gallal på Twitter.

Festivalen blev kort efter aflyst, og deltagerne blev fløjet tilbage til fastlandet så hurtigt som muligt.

Også rapperen Ja Rule var med til at arrangere festivalen.

- Jeg er helt knust over det her. Mine partnere og jeg ville lave et fantastisk event, og det var ikke et fupnummer, som alle skriver, skrev han i en pressemeddelelse under miseren i april.

Sagen skal for retten 21. juni.

Udsigten fra Fyre Festival, som har været præget af aflysninger, et ufærdigt campingområde og kaos. Flere har søgt ly i øens lufthavn. (Foto: Lee/Prahl/Splash News/All Over/Newsflare) Event & Kultur Kaos på luksusfestival: - Folk stjal senge fra hinanden

Udsigten fra Fyre Festival, som har været præget af aflysninger, et ufærdigt campingområde og kaos. Flere har søgt ly i øens lufthavn. (Foto: Lee/Prahl/Splash News/All Over/Newsflare) Event & Kultur Luksus-festival i skandale: Folk flygter - søger dækning i lufthavn

26 kommentarer
Vis kommentarer