Musiklegende bekræfter: Sidste turné nogensinde

Elton John begiver sig ud på karrierens sidste turné til september

Her overrasker Elton John til Løvernes Konge-musicalens 20-års jubilæum. Se legenden synge en af sine mest kendte sange

Tidligere i dag kom det frem, at musiklegenden Elton John forventedes at trække stikket efter et halvt århundrede i rampelyset.

Den 70-årige stjerne ville ifølge den engelske avis Daily Mirror tage på en sidste verdensturné, inden det er endegyldigt slut.

På sin hjemmeside skrev Elton John hemmelighedsfuldt, at han 'endelig havde besluttet, hvor han fremtid lå'.

Klokken 18.30 blev det så afsløret ved et stort anlagt show på Youtube, at sangeren ganske rigtigt tager på sin sidste turné nogensinde.

Det skyldes, forklarede han til showets vært Anderson Cooper, at hans prioriteret har ændret sig, efter han og manden David har fået børn. Parret er forældre til sønnerne Zachary på 6 og Elijah på 4.

Han ønsker fremover at have mere fokus på familielivet.

Dog åbenbart ikke mere end at han altså tager hul på en verdensomspændende turné til  september, der forventes at være hele tre år.

- Mindre kan ikke gøre det, hvis jeg skal sige farvel til alle mine fans, forklarede han.

Undervejs på verdensturnéen gæster han nemlig Royal Arena i København 18. maj 2019, oplyser koncertarrangøren Live Nation Danmark til Ritzau.

Hele showet kan ses HER.

Medier varsler vild Elton John-nyhed: Slut efter 50 år

Elton Johns karriere strækker sig fra 1969 og har resulteret i mere end 300 millioner solgte plader. Hertil kommer et utal af priser - heriblandt fem Grammy-statuetter, en Oscar og en Golden Globe.

Musikeren har de seneste år været ramt af en del sygdom. I 2016 lå Elton John hospitalet i 12 dage for en 'skadelig og usædvanlig' bakterieinfektion, som han pådrog sig på sin turné i Sydamerika. Han blev alvorligt syg, da han fløj tilbage til Storbritannien efter en koncert i Santiago i Chile.

Også i juli 2013 måtte han aflyse flere koncerter i Hyde Park i London, fordi han blev hasteopereret for blindtarmsbetændelse. Senere erkendte Elton John, at han uden behandling 'let kunne være omkommet'.

- Jeg vidste, at jeg var syg, men jeg vidste ikke, at jeg havde sådan en farlig ting indeni mig, indtil jeg blev skannet. Det skete efter ni koncerter, 25 flyveture og en sommerfest, sagde Elton John.

I juni 2017 optrådte Elton John senest i Danmark, da han gæstede Mølleparken i Sønderborg.

Popchok: Elton John vild med jyde