Nu er Lemmy Kilmister bisat

Motörhead-ikonet Lemmy Kilmisters sidste rejse blev live-transmitteret. Se med her

Her kan du se nogle af de rørende taler ved begravelsen.

Se også: Lemmy: Et liv i overhalingsbanen

De fleste begravelser og bisættelser foregår forholdsvis fredeligt, men sådan er det langt fra i dag, hvor Motörhead-frontmanden, Lemmy Kilmister skal ud på sin sidste rejse.

Helt i hans ånd kommer bisættelsen til at løbe af stablen for fuld musik - og endda også for rullende kameraer.

Den 28. december døde 70-årige Lemmy Kilmister - bare to dag efter han havde fået lægens ord for, at han var angrebet af en ekstrem aggressiv kræftsygdom.

Se også: Fik kræftbesked to dage før sin død - nu hyldes Lemmy

Dødsfaldet har efterladt familie, fans og musikverdenen i sorg og chok, og siden har det Grammy-nominerede rockband opfordret folk til at hylde livet, som Lemmy elskede, på ægte rock'n'roll-manér med musik og stærke drinks.

Derfor er alle Motörheads fans inviteret med til bisættelsen, der kommer til at foregå i Hollywood på kirkegården Forest Lawn.

Se også: Lemmy i portræt-film: - Jeg har været i seng med 1000 kvinder

- Lørdag den 9. januar vil verden samle sig og fejre livet for vores ven og legende Lemmy. Familie og tætte venner vil deltage i ceremonien på Forest Lawn-kirkegården i Hollywood fra klokken 15.00 til 16.30. Med begrænset plads til rådighed vil vi med største respekt bede jer om ikke at møde op, men vi ønsker stadig, at I alle bliver en del af ceremonien, så vi sætter en live-gennemstilling op fra ceremonien via Motörheads officielle YouTube-kanal, skrev bandet tidligere på ugen på deres Facebook-side.

Den danske trommeslager var hjemme med familien, da han hørte, at Lemmy Kilmister var død. (Foto: AP) INTL. MusikNYT - 30. dec. 2015 - kl. 08:34 Lars Ulrich tager afsked med Lemmy

De hardcore Motörhead-fans, der ikke har nok i den tv-transmitterede bisættelse er derudover inviteret til Lemmy Kilmisters stambar, The Rainbow Bar And Grill i West Hollywood, hvor den den drukfældige og festlige rocklegende vil blive hyldet ved et 12-timers maraton-arrangement.

Festlighederne varer fra klokken to lørdag eftermiddag til klokken to om natten (lokal tid). Alle er velkomne til at møde op og vise deres idol en sidste respekt, men fra klokken 17.00 til 21.00 vil The Rainbow Bar And Grill dog være lukket i forbindelse med en privat ceremoni for familie og særligt inviterede.

I begyndelsen var det planen, at bisættelsen udelukkende skulle holdes på The Rainbow Bar And Grill, men interessen har været så stor, at man har frygtet, at de mange fans ikke kunne være i den forholdsvis lille bar.

Derfor er det blevet besluttet, at to andre kendte barer - The Roxy Theatre og Whisky A Go Go - holder åbent for at mindes det legendariske rockikon.

Lørdag samledes Lemmy-fans ved The Rainbow Bar & Grill på Sunset Strip for at mindes rock-legenden. (Video: Splash)

Se også: Tim Christensen mødte Lemmy på Roskilde: Vi talte om Dizzy Mizz Lizzy

Se også: Lemmy-interview endte i nazi-snak

Motörhead, der nåede at udgive hele 22 album med Lemmy, har meddelt, at de ikke fortsætter uden deres uerstattelige frontmand.

I heavy-kredse er Motörhead og Lemmy for længst blevet levende legender på lige linje med Iron Maiden, AC/DC og Metallica, men i den brede offentlighed er bandet primært kendt for et enkelt hit, nemlig 'Ace of Spades' fra 1980.

Det er dog ikke det eneste hit, Lemmy Kilmister har på samvittigheden. Han skrev nummeret 'R.A.M.O.N.E.S' for punkgruppen Ramones og har også skrevet flere sange for Black Sabbath-frontfiguren Ozzy Osbourne.

Blandt dem er hittet 'Mama I'm Coming Home', der ifølge ham selv har tjent flere penge ind end alt andet i hans lange karriere tilsammen.

Inden dannelsen af Motörhead spillede Lemmy i bandet Hawkwind.

Se også: D-A-D spillede med Lemmy: Han drak, røg og tog speed

1 af 2 
2 af 2 Lemmys bisættelse forventes at blive en kulørt folkefest. (Foto: Nicolai Svane)
27 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Musik
Seneste i Musik
Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Swamp Dogg: 'Sorry You Couldn't Make It' (Joyful Noise-album/Ude 6. marts)
2.The James Hunter Six: 'Nick of Time' (Daptone-album/Ude 6. marts)
3.César Vidal: 'César Vidal' (Busy Bee-album/Ude 13. marts)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Andy Shauf: 'The Neon Skyline' (Anti-album/Ude nu)
2.The Wood Brothers: 'Kingdom in My Mind' (Honey Jar-album/Ude nu)
3.Wolf Parade: 'Thin Mind' (Sub Pop-album/Ude nu)
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere