Overblik: Prince død i en alder af 57

Musiklegenden blev fundet død torsdag 21. april i sit hjem i Minnesota i USA

Hvilken mand var det, verden mistede torsdag? Se med i Ekstra Bladets mindeudsendelse om Prince

Fredag formiddag amerikansk tid blev et fyrtårn i popmusikken fundet livløs i en elevator i sit hjem i Paisley Park Studios i Chanhasse, Minnesota.

57-årige Prince blev erklæret død af lægehjælp på stedet, og siden har fans, bekendte og venner af den store musikstjerne sørget tabet af manden, der - på trods af sine 157 centimeter - var så stor.

Ekstra Bladet har som andre medier dækket dødsfaldet intenst, men for nye læsere har vi her lavet et overblik over, hvad vi indtil videre ved om Prince' død.

Tiden op til
Prince har i løbet af forårsmånederne været på turné rundt om i USA. To uger inden sin død måtte han dog aflyse to koncerter i Atlanta, fordi han ikke havde det så godt. Han gav dog alligevel koncert 14. april i byen, og her virkede han som den gode, gamle Prince.

Dagen efter måtte hans privatfly imidlertid nødlande i Illinois omkring tre kvarter før planlagt landing, fordi popstjernen fik et ildebefindende. Han var indlagt i tre timer, og hans manager kaldte det et slemt tilfælde af influenza.

Dagen efter var han igen på benene, og han holdt en fest i sit hjem. Han gav endda koncert for de mange gæster.

Blot fem dage efter blev Prince alligevel fundet livløs. Politiet vil nu undersøge sagen.

Læs mere om dagene op til dødsfaldet og selve fundet af den omkomne stjerne i artiklen her.

Dødsårsag
Selv om det angiveligt var et kraftigt tilfælde af influenza, som gjorde, at Prince måtte aflyse koncerter i sidste uge, er det endnu uvist, om det er sygdom eller andet, der ligger til grund for dødsfaldet torsdag.

Derfor har amerikansk politi sendt liget af Prince til obduktion. Det kan du læse mere om her.

Det amerikanske medie TMZ, skriver imidlertid, at Princes heldbed ikke var så godt, som man kunne have håbet. Mediet skriver således 'på baggrund af flere kilder', at stjernen blev behandlet for en overdosis seks dage før sin død. Den historie kan du læse mere om her.

Dansk kæreste, kok og koncertarrangør
Prince har flere gange gennem sin meget omfattende karriere givet koncerter i Danmark. Han var også kendt for at give ekstra-koncerter for få mennesker efter de officielle shows. Det skete blandt andet i 2011, hvor han efter en koncert i Forum i København pludselig dukkede op i Amager Bio midt om natten, efter rygter havde svirret om, at han ville spille der også.

Tilknytningen til Danmark gjaldt dog ikke kun en koncert i ny og næ.

Faktisk var han i to år kærester med danske Mayianne Dinesen. De mødte hinanden i Danmark i 1989, da den dengang 23-årige, smukke kvinde skulle interviewe ham. Interviewet endte dog som en date, og så gik tiden ellers. Læs hele den historie her.

Prince havde også en dansk privatkok i to år i løbet af sin karriere. Danske Lene Pels Jørgensen rejste således med ham rundt og boede sammen med ham. Hun lavede mad på alle tider af døgnet til poplegenden. Lene Pels Jørgensen har aldrig tidligere fortalt offentligheden om sine to år i Princes køkken, men du kan her læse hele interviewet med hende.

Udover ekskæresten og kokken havde Prince også en dansk koncertarrangør. Kim Worsøe har således været med til at tilrettelægge omkring 500 af Princes koncerter rundt om i verden. Han snakkede sidst med Prince i forgårs. Læs mere om det her.

Reaktioner verden over
Fans, bekendte, venner, familie og andre musikere verden over begræder tabet af den store, lille prins.

Fra 1996 til 2000 var Prince gift med Mayte Garcia. Hun har netop i et interview med ugebladet People fortalt om forholdet til eksmanden. De gik fra hinanden efter et trist ægteskab, hvor de mistede deres søn og siden måtte igennem en ufrivillig abort. Læs hele historien her.

En anden ekskæreste - Madonna - har også udtrykt sin sorg. Det samme har en lang række af andre stjerner fra musikkens verden.

Fra fans på gaden til Præsident Obama ombord Airforce One: Se hvordan amerikanerne reagerer på musikikonet Princes' død. (Video: AP)

15 kommentarer
Vis kommentarer