Raplende: 28 mill. for hiphop-album

Amerikanske Wu-Tang Clan ser ud til at score kassen på opsigtsvækkende pladestunt

RZA fra Wu-Tang Clan, der tilsyneladende har fået en meget god idé. (Foto: AP/Michael Kim)
RZA fra Wu-Tang Clan, der tilsyneladende har fået en meget god idé. (Foto: AP/Michael Kim)

5 millioner dollar eller op mod 28 millioner kroner.

Det svimlende beløb er budt på Wu-Tang Clans kommende album ‘The Wu - Once Upon a Time In Shaolin’, der højst usædvanligt kun trykkes i et enkelt eksemplar.

- 2 millioner dollars blev budt, men i går bød nogen 5 millioner. Det er det højeste beløb hidtil, udtaler den amerikanske hiphopgruppes centrale skikkelse RZA til Billboard.

Og det er som bekendt ikke længere 1. april. Til sammenligning blev historiens dyreste The Beatles-plade i fjor solgt for 1,7 millioner kroner, da en amerikaner investerede i en signeret udgave af ’Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band’.

Se også: Vinylplade solgt for 1,7 millioner

‘The Wu - Once Upon a Time In Shaolin’ indeholder 31 numre, der er indspillet i hemmelighed over de senere år, og albummet leveres i en luksuriøs håndskåret æske udformet af den britisk-marokkanske kunstner Yahya.

- Det er et samleobjekt. Det bliver som at eje et scepter fra en egyptisk konge, forklarede RZA til Forbes i sidste uge.

Wu-Tang Clan, der er blandt hiphopverdenens mest banebrydende og respekterede navne, arbejder også på et mere konventionelt album med titlen ‘A Better Tomorrow’.

Gruppen fra New York er aktuel med singlen ‘Keep Watch’.

1 af 2 Flot ser herligheden ud - men man må da håbe, den også lyder godt. (Foto: Wu-Tang Clan)
2 af 2 RZA fra Wu-Tang Clan, der tilsyneladende har fået en meget god idé. (Foto: AP/Michael Kim)
0 kommentarer
Vis kommentarer