Rapperen DMX er død - blev 50 år

Fredag blev den amerikanske stjerne indlagt efter et hjerteanfald. Nu er han død

Foto: Peter Kramer/Ritzau Scanpix
Foto: Peter Kramer/Ritzau Scanpix
Følg Musik
Følg INTL. MusikNYT

Den amerikanske rapper DMX er død i en alder af 50 år.

Det skriver musikmediet Billboard.

Fredag blev rapperen indlagt efter et hjerteanfald som følge af en overdosis og har siden kæmpet for sit liv på et hospital i New York, hvor han har været i koma.

'Vi er i dyb sorg over, at vores elskede DMX med fødenavnet Earl Simmons er død i en alder af 50 år på White Plains Hospital med familien ved sin side efter at have været i respirator de seneste dage,' lyder det fra hans familie i en udtalelse ifølge Billboard.

'Earl var en kriger, der kæmpede helt til det sidste.'

Han blev især kendt i løbet af de sene 90'ere og tidlige 00'ere med hits som 'X Gon' Give It To Ya' og 'Party Up (Up In Here)'.

Rapper i koma: Ingen hjerneaktivitet

Otte albums
Han har udgivet otte albums - den seneste i 2015 - og er en hiphopstjerne, som er kendt for at være åben om sine indre dæmoner, hvilket har skaffet ham både kommerciel og kritisk anerkendelse.

'Earls musik inspirerede utallige fans over hele verden, og hans ikoniske eftermæle vil leve videre for evigt,' hedder det i erklæringen fra hans familie.

Advokat for DMX Murray Richman bekræftede lørdag, at DMX var i alvorlig tilstand efter et hjertetilfælde. Han bekræftede ikke meldinger om, at hjertetilfældet var udløst af en overdosis.

Hård opvækst
DMX udgav sin første single, 'Get At Me Dog', i 1998 hos pladeselskabet Def Jam.

Den var også at finde på hans første studiealbum, 'It's Dark and Hell Is Hot', som debuterede som nummer ét på Billboards liste over mest sælgende albums.

DMX havde en hård opvækst og boede i fattige kvarterer med sin mor og fem søstre, mens han led under overgreb og havde flere sammenstød med ordensmagten.

Det fortsatte, selv efter at han blev kendt, og i 2017 erkendte han, at han havde gjort sig skyldig i at unddrage sig skatter for 1,7 millioner dollar mellem 2002 og 2005, hvilket betød, at han måtte sidde et år i fængsel.

DMX har været afhængig af en række stoffer, heriblandt crack, en koncentreret og stærkt virkende variant af kokain.

Det begyndte han på i en alder af 14 år.

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind